Οι «Μορφές Έκφρασης» του Θωμά Κινδύνη παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την παιδική μουσική θεατρική παράσταση, «Ο Πουλτσινέλα

και το γελαστό δάσος» των Άννα Σεβαστή Τζίμα και Σύλβια Κουτσουφλάκη, σε σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη.

Ο Πουλτσινέλα είναι μια μαριονέτα που αποφασίζει να κόψει τα σκοινιά της, για να ζήσει ελεύθερη. Παρόλο, όμως που έρχεται αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα σε έναν κόσμο θλιμμένο και τρομαγμένο, με πλάσματα που έχουν βαλθεί να κάνουν τη ζωή της δύσκολη και μαύρη, καταφέρνει με τη δύναμη των ονείρων και  την πίστη στον εαυτό της  να κάνει τον κόσμο ξανά όμορφο και λαμπερό.

Το έργο, παρ’ όλο που μας παρουσιάζει τις περιπέτειες μια μαριονέτας, δεν είναι κουκλοθέατρο! Πρόκειται για μια μουσική θεατρική παράσταση με πέντε ηθοποιούς- μουσικούς, που παίζουν ζωντανά μουσικά όργανα δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να τα γνωρίσουν, να τα ακούσουν και να  τα δουν εν δράση.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Θωμάς Κινδύνης, ο οποίος καταφέρνει με την εξαιρετική του σκηνοθεσία να οδηγήσει τα παιδιά  στο μαγικό κόσμο του Πουλτσινέλα  χαρίζοντάς τους  μια αληθινά παιδική βιωματική παράσταση και δίνοντάς τους τα ερεθίσματα να βιώσουν πλήθος συναισθημάτων, καθώς επικοινωνούν και συμμετέχουν με τους ηθοποιούς σ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Μετά το τέλος του έργου, «Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος», ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι.

Η παράσταση θα παρουσιάζεται στη θεατρική σκηνή, «Μορφές Έκφρασης» από τις 24 Οκτωβρίου 2010. 

Συντελεστές

Κείμενο: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Σύλβια Κουτσουφλάκη
Σκηνοθεσία: Θωμάς Κινδύνης
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική: Ματίνα Τσιγκούνη, Ιωάννα Κιρκιλέση, Σύλβια Κουτσουφλάκη, Άννα Σεβαστή Τζίμα

Παίζουν
Άννα Σεβαστή Τζίμα, Κλεονίκη Καραχάλιου, Δέσποινα Μητσιάλη, Ερμόλαος Κατζουρίδης, Τάσος Νταβάκος
 

Με αφορμή την παράσταση, οι «Μορφές Έκφρασης» θα υλοποιήσουν σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα την επικοινωνία και την βιωματική εκπαίδευση.
Α’ κύκλος σεμιναρίων: Νοέμβριος- Γενάρης  και
Β’ Κύκλος: Φεβρουάριος- Απρίλιος