ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΤΙ “ΚΟΙΝΟ” ΕΧΟΥΜΕ ;

10/7/2021, 10:30 – 21:00
Μια ημέρα δράσεων στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη για τα ΚΟΙΝΑ

Από τη θεωρία στη πράξη

Με αφετηρία ένα λογοπαίγνιο γύρω από το Κοινό, θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε καλύτερα εγχειρήματα και ομάδες της πόλης, ιδέες και πρακτικές, αλλά και να φανταστούμε νέους τρόπους κοινωνικής ζύμωσης και οικειοποίησης του δημόσιου χώρου.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

OFF SEASON / ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

13 & 14/7/2021, 21:00
Άιθριο Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16

Περιφερειακή όραση: Σε εξέλιξη

Διήμερη προφεστιβαλική εκδήλωση του SIFF στην Αθήνα

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου ξεκινά τη σειρά των καλοκαιρινών του δράσεων με ένα διήμερο πρόγραμμα προβολών ως προέκταση της συνεργασίας του Φεστιβάλ με την ταινιοθήκη Cimatheque – Alternative Film Centre του Καΐρου στο πλαίσιο του εργαστηρίου Περιφερειακή όραση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

OnlineWorkshop #WikipediaLab
14/7/2021, 18:00

Με ποιον τρόπο μπορώ να καταχωρήσω λήμματα στη Wikipedia; Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω βιβλιογραφικές αναφορές στα κείμενά μου; Και τι θα πρέπει να προσέξω όσον αφορά την χρήση εικόνων;

Το εργαστήριο μας έχει ως αντικείμενο την εισαγωγή και εμβάθυνση στη συνεισφορά στην Wikipedia καθώς και την εισαγωγή στα υπόλοιπα αδελφικά εγχειρήματα της Wikipedia, όπως τα Wikimedia Commons και Wikidata.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ

EVERYTHING IS IN A STATE OF CHANGE

Έως 22/7/2021
Goethe-Institut Athen

Νέες αναθέσεις έργων με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Joseph Beuys

Με σκοπό να τιμηθεί ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της μεταπολεμικής περιόδου, η επιμελήτρια Δάφνη Βιτάλη κάλεσε δύο καλλιτέχνιδες, την Jennifer Nelson και την Janis Rafa, να δημιουργήσουν νέα έργα τα οποία θα έχουν αναφορές και θα συνομιλούν με το πλούσιο έργο του Joseph Beuys, αλλά και την καλλιτεχνική του έρευνα.

ΣΑΦΩΣ… ΒΕΡΟΛΙΝΟ

ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ Η ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΛΟΝ; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Η λέξη θυμίζει ίσως κάποια παλιά ουτοπία, ωστόσο η απαλλοτρίωση μπορεί να είναι το έσχατο μέλλον της πόλης. Αυτή την εβδομάδα, η αρθρογράφος μας στο Βερολίνο, Μαργαρίτα Τσώμου θα σας πάρει μαζί της σε μια διαδήλωση. Μια διαδήλωση που είναι η αντανακλαστική αντίδραση της ποικιλόμορφης κοινωνίας της πόλης στην ακύρωση του πλαφόν των ενοικίων.