Όλοι οι αγαπημένοι κλασικοί ήρωες καθώς και οι νέοι πρωταγωνιστές των ταινιών του Πολέμου των άστρων σε υπέροχα νέα βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι…


Οι εκδόσεις Μεταίχμιο φέρνουν κοντά στο ελληνικό κοινό βιβλία του Star Wars, της πιο διάσημης σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας με εκατομμύρια φανατικούς όλων των ηλικιών σε όλο τον κόσμο! Ανακάλυψε συναρπαστικές ιστορίες εμπνευσμένες από τις κλασικές ταινίες, αλλά και από την έβδομη με τίτλο Η Δύναμη ξυπνάει, που αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 24 Δεκεμβρίου από τη Feelgood.


Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον πόλεμο των άστρων:


Το 1977 έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με τίτλο Star Wars (Ο Πόλεμος των Άστρων), σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζορτζ Λούκας. Με την επαναστατική χρήση των ειδικών εφέ, της αντισυμβατικής επεξεργασίας και του συνδυασμού επιστημονικής φαντασίας και επικού σεναρίου, ο πρώτος Πόλεμος των Άστρων είναι μια από τις πιο επιτυχημένες και σημαντικές ταινίες όλων των εποχών. Μετά τη θραύση που έκανε, ακολουθήθηκε από πέντε ακόμα ταινίες και αποτέλεσε αφορμή για τη δημιουργία μιας εκτενούς λίστας από βιβλία, κόμικς, ηλεκτρονικά παιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές, παιχνίδια και φιγούρες και γενικά έναν ολόκληρο κόσμο γύρω από τη ταμπέλα Star Wars. Τριάντα οχτώ χρόνια αργότερα, η επική εξαλογία του George Lucas αποτελεί την πιο διάσημη σάγκα ταινιών επιστημονικής φαντασίας και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας, με εκατομμύρια φανατικούς σε όλο τον κόσμο. 


«Ήρθε η ώρα να παραχωρήσω τον Πόλεμο των Άστρων σε νέα γενιά παραγωγών». Mε αυτή τη δήλωση ο Τζορτζ Λούκας ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής Lucasfilm από την Disney. Το πρώτο «παιδί» αυτής της συνεργασίας είναι η νέα ταινία Η Δύναμη ξυπνάει, που αποτελεί το ξεκίνημα μια νέας τριλογίας. 


Η ταινία Η Δύναμη ξυπνάει εκτυλίσσεται περίπου τριάντα χρόνια μετά το τέλος της Επιστροφής των Τζεντάι, και εμφανίζονται σε αυτήν εκτός των νέων πρωταγωνιστών και οι βασικοί ήρωες της πρώτης τριλογίας.


Τη μουσική και αυτής της ταινίας υπογράφει ξανά ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζον Γουίλιαμς. Το επικό σάουντρακ της πρώτης ταινίας είναι το πλέον ευπώλητο όλων των εποχών. 


Όπως δημοσιεύει το FLIX, μια δημοσκόπηση που έγινε σε περισσότερους από 1.000 ερωτηθέντες κατέληξε στη δημιουργία μιας λίστας με τις ταινίες που οι Αμερικανοί βλέπουν ξανά και ξανά μέσα στα χρόνια. Η λίστα αυτή είναι φυσικά ενδεικτική –αφού προκύπτει από δείγμα 1.169 θεατών κάθε φύλου και ηλικίας– αλλά δίνει το στίγμα μερικών από τις πιο κλασικές ταινίες που παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των Αμερικανών. Πρώτος λοιπόν στη λίστα ο Πόλεμος των Άστρων, και ακολουθούν με τη σειρά ο Μάγος του Οζ, η Μελωδία της Ευτυχίας, ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, το Όσα Παίρνει ο Άνεμος και ο Νονός.


Τα βιβλία:


Τόνι Ντιτερλίζι
Ένας ιππότης Τζεντάι: Οι περιπέτειες του Λουκ Σκαϊγουόκερ
Η αρχική τριλογία του Πολέμου των Άστρων ξαναζωντανεύει χάρη στην εντυπωσιακή εικονογράφηση του βραβευμένου με Όσκαρ Ραλφ Μακουάρι, αλλά και στο καλογραμμένο κείμενο του Τόνι Ντιτερλίζι που διηγείται την ιστορία του Λουκ Σκαϊγουόκερ και την πορεία του από αγροτόπαιδο σε ιππότη Τζεντάι.


Η Δύναμη ξυπνάει: Η απόδραση
Όταν ο Φιν και η Ρέι παίρνουν τον δρόμο της φυγής, κυνηγημένοι από τους στρατιώτες του Πρώτου Τάγματος, αναγκάζονται να συνεργαστούν προκειμένου να ξεφύγουν από τους διώκτες τους.


Η Δύναμη ξυπνάει: Η επιστροφή
Ο Χαν Σόλο και ο Τσουμπάκα είναι έτοιμοι να ριχτούν σε μια καινούρια ηρωική περιπέτεια. Πρώτα όμως το ανεπανάληπτο αυτό δίδυμο πρέπει να αντιμετωπίσει δύο συμμορίες κακοποιών και να γλιτώσει από ένα τσούρμο απειλητικά τέρατα.


Η Δύναμη ξυπνάει: Παίζω και ζωγραφίζω
Η Δύναμη ξυπνάει: Βιβλίο ζωγραφικής
Δύο βιβλία με πλούσιο υλικό, για να χρωματίσουν τα παιδιά τους αγαπημένους τους ήρωες από τον Πόλεμο των Άστρων. Το πρώτο περιλαμβάνει επίσης και ευχάριστες δραστηριότητες, για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης.