Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει το έργο του Αριστοφάνη, σε μία παράσταση για την οποία δούλεψε μία από τις πιο σημαντικές ομάδες καλλιτεχνών της Κύπρου.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει το έργο του Αριστοφάνη, σε μία παράσταση για την οποία δούλεψε μία από τις πιο σημαντικές ομάδες καλλιτεχνών της Κύπρου.

Το Ηρώδειο υποδέχεται την Τετάρτη 16 Ιουλίου τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, για να παρουσιάσει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος».

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου μετρά 37 χρόνια ενεργής παρουσίας στο θέατρο, ανάμεσα στα οποία έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες. Αυτή τη φορά συντελεστές της παράστασης είναι μια ομάδα σημαντικών καλλιτεχνών, που έχουν συνεισφέρει σε μερικές από τις σπουδαιότερες παραστάσεις του ΘΟΚ στα 37 έτη πορείας του Οργανισμού, στην Επίδαυρο άλλα και σε άλλα μεγάλα φεστιβάλ.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου από την ομάδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Μακάριου Γ’ στην Λευκωσία, και στη συνέχεια θα ταξιδέψει μέχρι το Ηρώδειο για το αθηναϊκό κοινό.

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη είναι το τελευταίο σωζόμενο έργο του, που γράφεται σε μια ταλαιπωρημένη Αττική και μορφικά είναι διαφοροποιημένο από τα κλασικά χαρακτηριστικά της Αττικής Κωμωδίας.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι ο μεταφραστής Κωστής Κολώτας, ο σκηνοθέτης Νίκος Χαραλάμπους, ο σκηνογράφος Γιώργος Ζιάκας, ο μουσικός Μιχάλης Χριστοδουλίδης και ο χορογράφος Ισίδωρος Σιδέρης.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Ντίνος Λύρας, ο Νεοκλής Νεοκλέους, η Αννίτα Σαντοριναίου και η Στέλα Φυρογένη.

Info
Πλούτος, του Αριστοφάνη
Τετάρτη 16 Ιουλίου
Ηρώδειο
Από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου,
Τηλ.: 0030 22 492900
[email protected]