Η Κουκλοθεατρική ομάδα Κιβωτός Μύθων είναι έτοιμη και φέτος να διασκεδάσει τους μικρούς της φίλους, με τις δύο θεατρικές παραστάσεις που ξεκινούν σε λίγες μέρες στην Παραμυθοχώρα!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά Οι περιπέτειες του Πινόκιο του Κάρλο Κολλόντι, θα μαγέψουν όσους βρεθούν στην όμορφη Παραμυθοχώρα, όπου εκεί ηθοποιοί και κούκλες συνυπάρχουν αρμονικά δημιουργώντας μία παραμυθένια ατμόσφαιρα!

Κούκλες ανθρωπίνων διαστάσεων, άμεσης κίνησης, γαντόκουκλες, μαριονέτες, επίπεδες κούκλες και γιγαντόκουκλες, σχήματα και χρώματα αποκαλύπτονται μέσα από μαγικά κουτιά που δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό χώρο και όλα αυτά στα εκατοστά εικοστά τέταρτα γενέθλια του Πινόκιο!

Και εκτός από τον Πινόκιο, στην Παραμυθοχώρα θα είναι και ο Τρομάρας, μέσα από το παραμύθι του Γ. Βιζυηνού.

Ο Τρομάρας είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους! Ένα αγόρι που φοβάται ακόμη και μία μύγα ψάχνει τρόπο να ξεπεράσει τους φόβους του, μπλέκει όμως σε απίστευτες γκάφες και τρελές περιπέτειες… Θα τα καταφέρει άραγε; Ένα ελληνικό παραμύθι με επίκαιρο νόημα η εξυπνάδα νικάει τη δύναμη.

Η παράσταση παίζεται με γαντόκουκλες και κούκλες μαρότ. Γίνονται εναλλαγές των σκηνικών ανάλογα με τη δράση και μέσα απ’ αυτό δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν το έργο του μεγάλου μας ζωγράφου Θεόφιλου. Οι κούκλες και τα κοστούμια έχουν επιρροές από το έργο του.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά συμμετέχουν στα δρώμενα και βοηθούν τον ήρωα στις περιπέτειες του. Οι κουκλοπαίχτριες τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια από Μικρά Ασία και Μυτιλήνη, παρασύροντας συνεχώς μικρούς και μεγάλους σ’ ένα αξέχαστο γλέντι.

Όλη τη σεζόν, λοιπόν, το γέλιο, το παιχνίδι και η φαντασία θα βρίσκονται στην Παραμυθοχώρα!