Η δημιουργική ομάδα BIOS και η Innersense Productions παρουσιάζουν τον Photek, έναν από τους πιο δραστήριους παραγωγούς της electronica, με τεράστια

ιστορία στο drum ‘n bass, αλλά και την house σκηνή, ο οποίος έρχεται στο bios την Παρασκευή 4 Μαρτίου για ένα μοναδικό dj set, πέντε μέρες μετά την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης καινούριας του δουλειάς, που θα κινείται σε dubstep μονοπάτια.

O Photek, κατά κόσμον Rupert Parkes, κατάγεται από την Μεγάλη Βρετανία, ζει στο Λος Άντζελες και είναι ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς και djs στην ιστορία του drum ‘n bass. Το δισκογραφικό του ντεμπούτο έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, καταφέρνοντας να δημιουργήσει έναν ήχο προσωπικό, καινοτόμο και ταυτόχρονα πολύ δημοφιλή, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές από τον μουσικό κόσμο και σεβασμό από τους οπαδούς του είδους.

Πρωτοπόρος στην εξέλιξη του intelligent, υποείδος της drum ‘n bass του οποίου τα χαρακτηριστικά είναι η πιο ambient ατμόσφαιρα, οι επιρροές από την τζαζ και οι μελωδίες, ο ήχος του είναι ατμοσφαιρικός, σκοτεινός και χαοτικός την ίδια στιγμή.Το Modus Operandi που κυκλοφόρησε το 1997 συνοψίζει όλα αυτά τα στοιχεία και είναι ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ του Photek στην drum ‘n bass περίοδο του.

Το 2000 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Solaris, το οποίο αποτέλεσε στροφή στην καριέρα του, καθώς εμπεριείχε κάποια  μελαγχολικά deep-house κομμάτια συμπεριλαμβανομένου και του track \”Mine to Give\” με τον Robert Owens, που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και έφτασε στην κορυφή του Billboard το 2001. Αμέσως μετά το Solaris διακόπτει την συνεργασία του με την Science, θυγατρική της Virgin, και ιδρύει το δικό του label, Photek Productions, το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα.

Ο Photek τα τελευταία χρόνια ασχολείται  με την παραγωγή μουσικής για ταινίες και το 2009 ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με το dubstep.Το καινούριο του ep, με τίτλο Avalanche, αναμένεται να κυκλοφόρησει στο τέλος του Φεβρουαρίου με υψηλές προσδοκίες, καθώς η ακρίβεια και η ποιότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των παραγωγών του Photek ανεξάρτητα σε ποιο είδος της electronica αυτές ανήκουν.