Αναρχικός των εικόνων και αλχημιστής του βλέμματος, ο πρωτοπόρος γάλλος σκηνοθέτης και εικαστικός Philippe Quesne, ο οποίος από το 2003 θριαμβεύει στα φεστιβάλ της Αvignon και της Βιέννης, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με ένα κωμικοτραγικό θέαμα απαράμιλλης ομορφιάς και απροσδόκητου χιούμορ.

Μία ημέρα πριν την έναρξη των παραστάσεων της Μελαγχολίας των Δράκων, ο Philippe Quesne θα βρεθεί στο Γαλλικό ινστιτούτο Αθηνών.

Αναλυτικά:

25.02.2016, 19.00΄ | ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ PHILIPPE QUESNE
AUDITORIUM THEO ANGELOPOULOS – IFG

Ο Philippe Quesne θα συναντήσει το κοινό στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών σε μια συζήτηση με την Κάτια Αρφαρά, καλλιτεχνική διευθύντρια για το θέατρο και τον χορό στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2016 η παράσταση η Μελαγχολία των Δράκων θα παρουσιάστεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα ξεχαρβαλωμένο Citroën «μένει» λόγω βλάβης σε ένα ξέφωτο, σε ένα χιονισμένο τοπίο στο πουθενά. Οι επιβάτες του αυτοκινήτου είναι έξι μεσήλικες hard-rockers. Μια γιαγιά που ξέρει από μηχανές προσφέρεται να το επισκευάσει. Κι εκείνοι, για να την ευχαριστήσουν, στήνουν ένα «ψυχαγωγικό πάρκο» με ό,τι διαθέτουν στο hard rock ρεπερτόριό τους.

Το αλπικό τοπίο, οι μεταλάδες με τα μπλουζάκια που γράφουν Metallica και η μπαλάντα Still Loving You των Scorpions, μιξαρισμένη με μεσαιωνικές καντάτες, συνθέτουν έναν υπερρεαλιστικό παιάνα στο πιο αλλόκοτο επίτευγμα της ανθρώπινης φυλής: τη φιλία.

Στις 27 Φεβρουαρίου, μετά το τέλος της παράστασης, ο Philippe Quesne θα συναντήσει το κοινό. Την ίδια μέρα θα συντονίσει ένα εργαστήριο θεάτρου.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση Η μελαγχολία των δράκων στη Στέγη μπορείτε να δείτε εδώ.