Ο Pete Swanson είναι ένας από τους πλέον φημισμένους και σημαντικούς καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής – avant garde – techno/noise /experimental ambient/industrial  μουσικής σκηνής από το Portland του Oregon, επισκέπτεται την Aθήνα για πρώτη φορά, για ένα μοναδικό live show το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 στο Ρομάντσο.

Από την εποχή των θρυλικών Yellow Swans, ο Pete Swanson θεωρείται από τους πλέον αναγνωρισμένους μουσικούς καλλιτέχνες με ιδιαίτερη εμπειρία στην εξερεύνηση μίας ηχητικής πλατφόρμας που χαρακτηρίζεται από μία θορυβώδη ως βίαιη μουσική διάθεση, και συνδυάζει τον πειραματισμό, την πρωτοπορία και τον δυναμισμό σε μία δίχως άλλο ηλεκτρονική δημιουργική πανδαισία.

Έτερον ήμισυ των harsh noise Yellow Swans, μαζί με τον Gabriel Saloman, περιηγήθηκαν σε ένα ιδιαίτερα βίαιο ηχοτοπίο μέσα από έναν underground  πειραματισμό,  μία DIY κουλτούρα, και ένα ευρύτατο φάσμα τονικότητας του ήχου. Το ντουέτο υπήρξε ενεργό μουσικά από το 2001 ως το 2008, με πλήθος κυκλοφοριών, παραστάσεων και  μουσικών εμφανίσεων .

Μετά την διάλυση των Yellow Swans, o Pete Swanson εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη όπου συνέχισε τις μουσικές του σπουδές και κυκλοφόρησε σόλο υλικό αλλά και δραστηριοποιήθηκε σε music performances.

To 2011 κυκλοφόρησε στην Type το κορυφαίο άλμπουμ Man With Potential , ένα αμάλγαμα από distorted club beats συνυφασμένο με hypnotic electronic noise blips και tape screeches. To τελευταίο του άλμπουμ Punk Authority που κυκλοφόρησε το 2013, κινείται σε ένα κλίμα μεταξύ techno, industrial και noise.

Τον Pete Swanson θα πλαισιώσουν ο Hydrone (live set) , o A.Metz (Analogue) dj set , οι Στράτος Μπιχάκης + Άκης Σίνος (live) και ο George Moraitis (live) σε ένα event που θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

a.metz (Analogue) (live dj set)

O Άρης Μετζηδάκης (a.metz) ασχολείται από το 2000 συλλέγοντας μουσική και κατόπιν συμμετέχοντας σε διάφορα local project όπως Technimbus – Perverts – Double Click με Axel Karakasi και Spiro Kaloumeno αλλά και σε event με διεθνούς φήμης DJs και παραγωγούς όπως DJ Rush,  Deetron, Danilo Vigorito, Redhead, Tom Hades, Q’Hey, Frank Vitta, Pet Duo.  Το 2013 ύστερα από 3 χρόνια αποχής, επανήλθε στην σκηνή δημιουργώντας μαζί με τους Jerm & Mr.M το project της Analogue από πέρυσι τον Απρίλιο με το μηνιαίο residency στο Astron Bar, αλλα και παίζοντας σε γνωστά club της Αθήνας, και στο Vision Festival καθώς με πολλούς Djs όπως Len Faki, Ben Sims, Oscar Mulero, Jonas Kopp, Marco Bailey, Shifted, Alexander Kowalski, Rebekah, Eric Sneo!

Hydrone (live)

Hydrone είναι το project του Πάνου Κ. που ζει στην Αθήνα και πρωτοεμφανίστηκε το 2008. Κινείται ανάμεσα σε dark ambient και experimental μουσικά μονοπάτια με έντονα drones στοιχεία με industrial αισθητική, χρησιμοποιώντας κυρίως ήχους που δημιουργεί μέσω hardware equipment. To πρώτο του άλμπουμ “Material” που κυκλοφόρησε το 2010 στη θρυλική Fich – Art, έλαβε διθυραμβικές κριτικές και εκτιμήθηκε άμεσα από το μουσικό κοινό. Το 2011 ο hyDrone κυκλοφόρησε το δεύτερο του άλμπουμ “Confusion” στην Le Petit Machiniste όπου κυκλοφορεί και το ομώνυμο E.P. Το 2013 τον βρίσκει  με το 7’’  ‘’Regeneration” στη ρωσική Sealt. Την ίδια χρονιά υπογράφει με την Hands Production, ένα label αναφορά στην ηλεκτρονική/noise/ambient σκηνή διατηρώντας πάντα τον πειραματικό και αντιεμπορικό μουσικό του προσανατολισμό.

Στράτος Μπιχάκης + Άκης Σίνος (live)

Οι Στράτος Μπιχάκης και Άκης Σίνος χρησιμοποιούν έναν ιδιοκατασκευασμένο κώδικα, προσομοίωση μοντέλων συγχρονισμού, για να ελέγξουν αναλογικές και ψηφιακές πηγές ήχου και να εξερευνήσουν τις δυνατότητες των drum machines μέσα από την αλληλεπίθεση ετερόκλητων ρυθμών και patterns. Το αποτέλεσμα αποτελεί ένα υβρίδιο που μερικές φορές μοιάζει να φλερτάρει με την αλγοριθμική computer music κι άλλοτε αποδομεί τη μουσική των clubs αποσυναρμολογώντας τα κύρια γνωρίσματά της.

George Moraitis (live)

Ο Γιώργος Μωραΐτης δραστηριοποιείται στο πεδίο των ηχητικών εγκαταστάσεων και της sound art. Μέσω του ήχου αλλά και μέσα από ένα ευρύτερο φάσμα των μέσων συνδιαμορφώνει ηχητικές-εικονοκλαστικές καταστάσεις ως ένα μείγμα ιδιαιτεροτήτων της αντίληψης, της τεχνολογίας και των υλικών.