Ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες του φλάουτου και αρχιμουσικός παίζει και διευθύνει την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο ιδιοφυής μουσικός συνδυάζει μοναδικά και τις δύο αυτές ιδιότητές του: σε ρόλο σολίστ του φλάουτου  εμφανίζεται στο πρώτο μέρος της συναυλίας, να ερμηνεύει μαζί με τον εξαίρετο βιολοντσελίστα Ρενάτο Ρίπο, σε αυτή την περίπτωση υπό τον Αλέξανδρο Μυράτ, το περίφημο Dances with Time, έργο που ο συνθέτης Ρόναλντ Ρόγερ έγραψε ειδικά γι’ αυτόν.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, ο Πατρίκ Γκαλλουά αναλαμβάνει ρόλο αρχιμουσικού διευθύνοντας την Καμεράτα σε έργα των Τσαϊκόφσκι (οι Παραλλαγές πάνω σε ένα ροκοκό θέμα, για βιολοντσέλο και ορχήστρα, έργο 33) και Σούμπερτ(Συμφωνία αρ. 5 σε σι ύφεση μείζονα D 485).

Η συναυλία ξεκινά με την Καμεράτα να ερμηνεύει τη μεγαλοπρεπή εισαγωγή από την όπερα Η μεγαλοψυχία του Τίτου, KV 621 που ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ έγραψε το 1791 με αφορμή τους εορτασμούς της στέψης του βασιλιά Λεοπόλδου β’ στην Πράγα.

Αναγνωρισμένος διεθνώς ως σολίστ και ως αρχιμουσικός, ο Πατρίκ Γκαλλουά ξεκίνησε τις σπουδές στο φλάουτο στην ηλικία των δεκαεπτά χρόνων στο Ωδείο του Παρισιού και στα είκοσι ένα κατέλαβε την πρώτη θέση φλάουτου στην Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας υπό τον Λόριν Μάαζελ. Από το 1984, όταν αποφάσισε να επικεντρωθεί στην καριέρα του ως σολίστ, συνεργάζεται σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με διάσημους μαέστρους και κορυφαίες ορχήστρες σε συναυλίες στην Ευρώπη και την Ασία, αλλά και σε μουσικά φεστιβάλ. Είναι ο ιδρυτής και ο αρχιμουσικός του συνόλου L’ Academie de Paris, ενώ έχει διευθύνει ορχήστρες στην Ιαπωνία, στη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Καλιφόρνια, την Πορτογαλία, το Ισραήλ, στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Γαλλία. Το 2003 ορίστηκε μουσικός διευθυντής της Sinfonia Finlandia..

 Έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση πολλά έργα, πολλά μάλιστα από τα οποία έχουν γραφτεί και αφιερωθεί σε αυτόν από συνθέτες όπως οι : Κριστόφ Μάρατκα, Μαρσέλ Λαντόφσκι, Ρενώ Κανιώ, Χρήστος Χατζής, Ζακ Ντεσμπιέρ, Κάι Νήμινεμ, Φιλίπ Ερσάν, Εμίλ Ταμπακόφ, κ.α.