Ένας από τους καλύτερους μουσικούς της Αυστρίας (αν όχι ο καλύτερος) θα ανέβει στη σκηνή του Planet Music στις 14 Μαρτίου, θα αναλάβει τα decks και εμείς θα μείνουμε -το λιγότερο- ενθουσιασμένοι!

Ένας από τους καλύτερους μουσικούς της Αυστρίας (αν όχι ο καλύτερος) θα ανέβει στη σκηνή του Planet Music στις 14 Μαρτίου, θα αναλάβει τα decks και εμείς θα μείνουμε -το λιγότερο- ενθουσιασμένοι!

Ο κατά κόσμον Markus Fureder, Parov Stelar, αποτελεί το σημαντικότερο ίσως ταλέντο, που έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή η Αυστρία.

Η μουσική του είναι ένας απίστευτος και άριστος συνδυασμός πολλών ειδών, με βάση το breakbeat. Σαν καλλιτέχνης μπορεί να εξελίσσεται συνεχώς, φροντίζοντας όμως να μην παραλείπει τα διαμάντια του παρελθόντος.

Με samples από charleston και jazz, μέσα σε ρυθμικό breakbeat και pop, καταφέρνει να πετυχαίνει κάτι παραπάνω από ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Ο Parov Stelar γίνεται ολοένα και πιο γνωστός και ο μόνος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η μουσική που βγαίνει σαν φυσικό επακόλουθο από μέσα του, σαν να γεννήθηκε μόνο για να συνθέτει μουσική.

Το Shine, το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ του Parov, δεν είναι απλώς «το καινούριο άλμπουμ». Σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην πορεία του, την εξέλιξη του ως καλλιτέχνης, την αναγκαία παρουσία του για τους θαυμαστές του.

Το Shine υπόσχεται ό,τι και τα προηγούμενα, ωστόσο δείχνει νέες κατευθύνσεις και επιρροές στη δουλειά του, επιρροές που προέρχονται από τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Το Shine είναι πρωτίστως ένα αξιόπιστο άλμπουμ, γεμάτο cool και hip μουσική για τα αυτιά όλων των ηλικιών…

Η jazz και η soul παραμένουν στη νέα του δουλειά, μόνο που αυτή τη φορά είναι μπλεγμένα όλα αυτά με νέες γεύσεις και νέα συστατικά, κάτι που φαίνεται και από τους guest artists που επέλεξε για συνεργασία.

Ερμηνευτές όπως οι Kristina Lindberg, η Gabriella Hanninen, η Lilja Bloom και ο Luke (Music for dreams) προσθέτουν πολύ στο τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας και ο καθένας μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα σε κάθε κομμάτι.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Shine είναι ότι αυτή τη φορά ακούμε τη φωνή του Parov σε δύο τραγούδια, το Autumn Beasts και Lost in Amsterdam.

Προσωπικά, έχω ακούσει το Shine άπειρες φορές. Κάθε φορά ανακαλύπτω και κάτι καινούριο, παράλληλα όμως έχω την αίσθηση ότι κάθε κομμάτι είναι τόσο γνώριμο και οικείο. Αγαπημένα μου κομμάτια το Lost in Amsterdam και το Lion.

Τη συναυλία της 14ης Μαρτίου θα ανοίξει η Olga Kouklaki, στη λήξη της ακολουθεί dj set του Parov, ενώ από τα decks θα περάσουν και παραγωγοί του Best 92.6.

Info
Parov Stelar
Παρασκευή 14 Μαρτίου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Εισιτήρια: 25 ευρώ στην προπώληση και 30 ευρώ στο ταμείο
Planet Music
Αρδηττού 44, Μετς
Τηλ: 210 9237109
[email protected]
http://www.planetmusiclive.com/
www.myspace.com/planetmusiclive