Η προβολή της ταινίας θα γίνει το Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου μετά την απονομή των τιμητικών διακρίσεων του φεστιβάλ, όπως είθισται.

Η ταινία είναι η πρώτη ελληνογαλλική συμπαραγωγή του Έλληνα δημιουργού. To σενάριο συνυπογράφουν ο Κώστας Γαβράς και o Jean Claude Grinberg, οι οποίοι συνεργάστηκαν επίσης στο σενάριο των ταινιών Τσεκούρι και Αμήν. Στο ρόλο του Ηλία, ο γνωστός Ιταλός ηθοποιός Ρικάρντο Σκαμάρτσιο (Ο αδελφός μου είναι Μοναχοπαίδι), ο οποίος πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην νέα ταινία των αδελφών Νταρντέν. Παίζουν ακόμη οι Juliane Koehler, Eric Caravaca, Ulrich Tukur, Lea Wiazemsky, Igor Rapopov, Άννυ Λούλου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ντίνα Μιχαηλίδη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδη, Άρτο Απαρτιάν, Τάσος Κωστής.

Ο Ηλίας είναι ο μετανάστης που αναζητά μία νέα εστία. Δε δηλώνει πατρίδα, γλώσσα, εθνικότητα. Έρχεται από την Ανατολή για να ανακαλύψει τη Δύση. Στη δύσκολη αυτή διαδρομή, θα περιπλανηθεί σε άγνωστους τόπους, θα γνωρίσει πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, θα έρθει αντιμέτωπος με συμπεριφορές και πραγματικότητες που αγνοεί. Θα  διασχίσει στεριές και θάλασσες και θα καταφέρει να επιβιώσει επειδή έχει μια μεγάλη επιθυμία: Να φτιάξει μια καινούρια ζωή.

Η επική περιπλάνηση του Ηλία ολοκληρώνεται με τρόπο μαγικό στο Παρίσι.