Ο παππούς μου ο Αϊ-Βασίλης, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, δεν είναι απλά ένα ακόμα Χριστουγεννιάτικο βιβλίο. Είναι μια συγκινητική και συνάμα αφυπνιστική ιστορία που πρέπει να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους, και η οποία φιλοτεχνεί -μέσα από το κείμενο του παγκοσμίου φήμης Michael Morpurgo και τις καθηλωτικές εικόνες του ταλαντούχου Jim Field- το πιο επίκαιρο και σημαντικό εορταστικό μήνυμα για τις μέλλουσες γενιές.

Κάθε Χριστούγεννα, η Νίνα και η οικογένειά της διαβάζουν ένα γράμμα που της έγραψε ο παππούς της. Στο γράμμα του εύχεται από τα βάθη της καρδιάς του στη Νίνα να ζήσει σε έναν καλύτερο κόσμο. Αναπολεί τις μέρες που πέρασαν μαζί στον κήπο του παίζοντας με βατραχάκια και φυτεύοντας σπόρους, όμως ο Παππούς ανησυχεί. Φοβάται πως όλα τα πράγματα που αγαπούν τόσο πολύ κινδυνεύουν και προτρέπει τη Νίνα να βοηθήσει ώστε να προστατευθούν.

Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό, με την οικογένεια της ενήλικης πια Νίνας μαζεμένη γύρω από στολισμένο δέντρο, λειτουργεί ως αφορμή: το συναρπαστικό ταξίδι κρύβεται στα ορνιθοσκαλίσματα του Παππού, στις λέξεις, τις εικόνες και τα συναισθήματα που έχει κλείσει μέσα στο φάκελο. Στο πολυτιμότερο δώρο του προς την αγαπημένη του εγγονή: ένα δώρο φορτωμένο με ευχές, συμβουλές αλλά και προειδοποιήσεις, ώστε ο κύκλος της ζωής να συνεχιστεί αδιατάρακτος.

Μια ιστορία γεμάτη αγάπη, με θέμα την προστασία του πλανήτη μας και το χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου.

Michael Morpurgo

Ο Michael Morpurgo είναι ένας εξαίρετος και φημισμένος παραμυθάς. Τα βιβλία για παιδιά που έχει συγγράψει έχουν αγαπηθεί πολύ από μικρούς και μεγάλους κι έχουν λάβει αναρίθμητες διακρίσεις και βραβεία. Περισσότερα για τον συγγραφέα στο www.michaelmorpurgo.com

Jim Field

Ο Jim Field είναι εικονογράφος και σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων. Έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία για βιβλία που έχει εικονογραφήσει, όπως το Roald Dahl Funny Prize και το Greenaway Award. Περισσότερα για τον εικονογράφο στο www.jimfield.me/