200.000 θεατές, 150 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και η sold out πορεία της παράστασης “Ο Παππούς έχει πίεση” της

Δήμητρας Παπαδοπούλου συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο ΗΒΗ. Μετά από 15 χρόνια, η γνωστή κωμωδία ανανεωμένη όσο δεν παίρνει, εξακολουθεί να μεταφέρει στην σκηνή την φρενίτιδα και την ξέφρενη ενέργεια των σύγχρονων Ελλήνων . Μια “εθιστική” θεατρική φάρσα, που μια φορά δεν είναι αρκετή για να την ζήσεις, γιατί η Δήμητρα, κάνει τους θεατές συνένοχους και συμπρωταγωνιστές. Ο θρυλικός “Παππούς” έχει και πάλι πίεση! Εκτός όμως από πίεση, έχει και περισσότερη όρεξη για ζωή. Είναι δύσκολο να ζεις στην Ελλάδα του 2012, όμως αν μπεις στην “τρελή” παρέα του “Παππού”, σίγουρα θα αλλάξει ο κόσμος σου. Έστω και για δυο ώρες.

Υπόθεση του έργου:

O παππούς, οι τρεις εξωφρενικές εγγονές του, ένας αστυνομικός και ένας αναρχικός συναντιούνται και έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό στην Ελλάδα του 2012. Γρήγορο, ασυγκράτητο, ισοπεδωτικό το έργο της Δήμητρας Παπαδοπούλου, είναι σαν να ρίχνει βόμβα σε ένα φαινομενικά ήρεμο οικογενειακό τοπίο… Κανείς μετά δεν θα είναι ίδιος. Σίγουρα όμως θα είναι καλύτερος.
Η πρώτη εγγονή είναι μια συντηρητική, φοβισμένη γυναίκα που κάνει την επανάστασή της ανακαλύπτοντας ότι δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις, μόνο χυδαίες συμπεριφορές. Η δεύτερη είναι μια αναρχική φιγούρα, που βρίσκει την αγάπη στην αγκαλιά ενός αστυνομικού, ενώ η τρίτη είναι μια πειθαρχημένη καριερίστα, παντρεμένη με έναν αναρχικό και ζει με την εμμονή του να κάνει παιδί.

Μέντορας της οικογένειας είναι ο παππούς φυσικά! Κάτι τα 80 του χρόνια, κάτι το αριστερό του παρελθόν, κάτι η άνοια που τον έχει κυριεύσει, ο παππούς μεταλλάσσεται και γίνεται φαν των Pink Floyd έχοντας ως μότο του τη θρυλική φράση “Hey, teacher, leave the kids alone”. Πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του παππού, επενδύει ιδεολογικά ο πιτσιρικάς Χάρης και ιδρύει ένα νέο πολιτικό κίνημα με το όνομα «Ψάξου». Στόχος του κινήματος; Να εκφραστεί επιτέλους πολιτικά η γενιά του Συντάγματος.

Το «Ψάξου» γίνεται η ελπίδα του μέλλοντος για την τρελή οικογένεια του παππού και ίσως και για την Ελλάδα. Μία ξεκαρδιστική ελληνική κωμωδία για μια οικογένεια…ακριβώς σαν τη δική μας! Η Δήμητρα ρίχνει αστραπές και βροντές  αποδεικνύοντας ότι πολλές φορές τα προβλήματα και οι εμμονές που θα μας οδηγούσαν στο κρεβάτι του ψυχαναλυτή, μπορεί να γίνουν η αφορμή για ατελείωτο γέλιο, όπως και το να ανακαλύψουμε και να ξανά-εφεύρουμε τον εαυτό μας. Και το καταφέρνει απόλυτα. Άλλωστε μια θρυλική επιτυχία 15 χρόνων μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.

Πρωταγωνιστούν: Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου Κώστας Αποστολάκης, Θωμαίς Ανδρούτσου, Σοφία Παυλίδου, Πέτρος Λαγούτης. Στον ρόλο του παππού, ο Κώστας Βουτσάς.

Συγγραφέας: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου
Art Direction: Φρόσω Ράλλη
Σκηνογραφία: Γιάννης Μουρίκης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κοστούμια: Μαρία Τσαμουδάκη, Μαρία Κοντοδήμα
Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Ζήκος

Video Art: Δημήτρης Ζόγκας
Προβολή & Επικοινωνία ΑΠΛΑ CREATIVE
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκη Κακιρδάκη
Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Αντωνίου
Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Παραγωγός: Κώστας Σπυρόπουλος
Παραγωγή: ΣΙΓΜΑ PRODUCTIONS