Από τις εκδόσεις Φίλντισι κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Πάνου Χρυσοστόμου, με τίτλο «Soundtrack». Το βιβλίο περιλαμβάνει αποκλειστικές συνεντεύξεις από είκοσι δύο σπουδαίους συνθέτες, καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας αλλά και από μερικούς εκλεκτούς Έλληνες συναδέλφους τους, που έγραψαν ή ακόμα γράφουν μουσική για τον κινηματογράφο. Μέσα από γλαφυρές διηγήσεις, με κάποιες εξομολογητικές στιγμές, μια πλειάδα εκλεκτών δημιουργών περιγράφουν το ενιαίο και αδιαίρετο puzzle που αποτελεί η μουσική του κινηματογράφου.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πάνος Χρυσοστόμου μιλώντας στον φακό του CultureNow τονίζει σχετικά με τη δημιουργία του: «Το βιβλίο αυτό ξεκίνησε ως μία απόπειρα καταγραφής του τι συμβαίνει στον χώρο της μουσικής δημιουργίας του κινηματογράφου μέσα από τους ανθρώπους όμως που δημιούργησαν τις μουσικές. Όχι από κάποιους θεωρητικούς ή κάποιους που ενίοτε ασχολούμαστε με την περιφέρεια του αντικειμένου. Εδώ είναι οι άνθρωποι που οι ίδιοι έχουν παράξει το συγκεκριμένο έργο και μιλούν γι’ αυτό».

Πάνος Χρυσοστόμου

Ο Πάνος Χρυσοστόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και θεώρησε απολύτως φυσικό μετά από σπουδές Μουσικής και Δημοσιογραφίας, να στραφεί με αξιώσεις σε μια πιο εξειδικευμένη εκδοχή ρεπορτάζ. Έτσι, ως επαγγελματίας πια από το 1988, έγινε συντάκτης, στέλεχος περιοδικών, εφημερίδων, παραγωγός αλλά και παρουσιαστής πολιτιστικών εκπομπών στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, με ειδίκευση στη μουσική και τον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων για 12 χρόνια μουσικοκριτικός στο «Ποπ και Ροκ», «free lancer» συνεργάτης σε δεκάδες έντυπα μέχρι σήμερα, και δημιουργός όλων των κινηματογραφικών λημμάτων στην εγκυκλοπαίδεια «Δομή». Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια αποφάσισε να εκθέσει (και να εκτεθεί) μια σειρά εμπειριών του, μέσω της συγγραφής. Αυτό το έκτο του βιβλίο έρχεται σχεδόν τεσσερισήμισι χρόνια μετά το προηγούμενο και είναι μέχρι στιγμής το πιο βιωματικό απ’ όλα.


Πληροφορίες έκδοσης: Εκδόσεις Φίλντισι, Σελίδες: 304, ISBN: 978-618-5101-88-6, Τιμή: 15,90 ευρώ


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης: 

Soundtrack – Πάνος Χρυσοστόμου