Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, ενθαρρύνοντας τον διάλογο μεταξύ όλων των τεχνών, συνεχίζει τη συνεργασία της με τους μουσικούς σταθμούς και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στις 20.00, φιλοξενεί στο Φουαγέ της μια μεγάλη συναυλία υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου. Η συναυλία αυτή θα μεταδοθεί αποκλειστικά και απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7.

Σε ένα νέο δημόσιο πρόγραμμα με διατομεακές εκδηλώσεις λόγου και τέχνης, η Εθνική Πινακοθήκη καλεί τη Χορωδία της ΕΡΤ να συνομιλήσει με τη «Λαϊκή Αγορά» του Παναγιώτη Τέτση, ερμηνεύοντας λαϊκά και άλλα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Δύο σημαντικοί καλλιτέχνες της ίδιας γενιάς συνδιαλέγονται μέσα από έργα αφιερωμένα στην πόλη και τους ανθρώπους της. Οι χαρές και οι αγωνίες της καθημερινότητας σκιαγραφούνται ανάγλυφα, ανανοηματοδοτώντας τις σύγχρονες μεταλλάξεις του αστικού ιστού.

Αποσπάσματα από τους κύκλους τραγουδιών «Τα Λυρικά», «Πολιτεία» και «Λιποτάκτες» θα πλημμυρίσουν το φουαγέ της Πινακοθήκης σε νέες εναρμονίσεις του Μαέστρου της Χορωδίας της ΕΡΤ Μιχάλη Παπαπέτρου.

Συντελεστές

Χορωδία ΕΡΤ
Μουσική Διεύθυνση: Μιχάλης Παπαπέτρου

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Τέτσης Παναγιώτης (1925 – 2016), Λαϊκή αγορά, 1979 – 1982