Ο καθηγητής Παναγιώτης Πετράκης εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο “Να το πεις της Νύχτας σου”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροπή.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην κάμερα του culturenow.gr, “Το βιβλίο είναι ιστορικό μυθιστόρημα που έχει αστυνομική πλοκή. Καλύπτει την περίοδο 1998-2010. Πιάνει την περίοδο της ευτυχίας, αλλά και την περίοδο της απώλειας. Αφορά τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης, η οποίοι ζώντας αυτήν την κρίση, ένιωσαν το κρύο της χέρι να τους αλλάζει τη ζωή.”

Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Πετράκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1953 όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Λουμπούνη και έχουν μία κόρη, την Ισαβέλλα. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Από μικρός ασχολήθηκε με το γράψιμο και την κοινωνική αλλαγή. Το μυθιστόρημα «Να το πεις της νύχτας σου» είναι το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο.

Έχει συγγράψει πλήθος επιστημονικών βιβλίων και άρθρων σχετικά με την ευρωπαϊκή και την ελληνική ανάπτυξη, την κρίση και την οικονομική πολιτική.


Διαβάστε επίσης:

Να το πεις της νύχτας σου – Παναγιώτης Πετράκης