Από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, «Ο Ουρανός πάνω από την πόλη» επιστρέφει στη Σκηνή (μετά από 42 επιτυχημένες παραστάσεις στο Cartel) στο θέατρο «ΛΥΧΝΟΣ Τέχνης & Πολιτισμού», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ είναι μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το κινηματογραφικό σενάριο της ταινίας “Wings of desire” (Τα φτερά του έρωτα) των Wim Wenders και Peter Handke (1987) και παρουσιάζεται από την θεατρική ομάδα «ΘΑ ΔΟΥΜΕ».

Ένα «θεατρικό ντοκιμαντέρ που μας μεταφέρει στη σημερινή Αθήνα, μια πόλη που ψάχνει τα πατήματά της και την ύπαρξή της μέσα από τεράστιες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αλλαγές. Άνθρωποι που ζουν και συγκρούονται με την ανελέητη απλότητα της πραγματικότητας και την πνευματική τους οντότητα.  Το ανθρώπινο ένστικτο αντανακλά την αγγελική του διάσταση, ως σκιά, πάνω στους τοίχους της πόλης.  Η «ακροβασία» του είδους μας στην βίαιη προσαρμογή της εξέλιξης.  Το βίαιο παρελθόν εξαγνίζεται και ψάχνει την λύτρωση, σε ένα ακόμη πιο βίαιο παρόν. 

Μία ελεγεία για την ύπαρξη, την αναζήτηση, την αγάπη, τον έρωτα, την απώλεια, τη ζωή.

«Ο Ουρανός πάνω από την πόλη» είναι μία σύγχρονη και πολυπρόσωπη παράσταση, με σκηνές που εναλλάσσονται με τρόπο καταιγιστικό, σχεδόν “κινηματογραφικό”. Ο απόλυτα ρεαλιστικός λόγος εναλλάσσεται με τον ποιητικό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση : Λήδα Κουτεντάκη

Διασκευή-Δραματουργική Επεξεργασία : Σοφία Τσάκα

Σκηνοθεσία : Ακίνδυνος Γκίκας

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση & στίχοι τραγουδιών – Τεχνική επεξεργασία (εφέ) – Επιμέλεια ήχου : Ούγκο Βάρβογλης

Φωτισμοί παράστασης : Φίλιππος Μπουραΐμης

Σκηνογραφία-εικαστική επιμέλεια-Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Αντωνιάδου

Διδασκαλία κίνησης : Νένα Παπαγεωργίου-Μουράτογλου

Διδασκαλία ακροβατικών: Μαρία Βαρβαντάκη

Βοηθός σκηνοθέτη : Λήδα Κουτεντάκη

Art Photography and Direction : Χάρις Κυριακίδη

Video promo-Teaser παράστασης : Μιχάλης Γλυνιαδάκης – Malyse Productions

Επιμέλεια μαγικών : Ve Spero

Παίζουν: Δημήτρης Λιακόπουλος, Μαριάνθη Κολιάκη, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ειρήνη Χατζηνίκου, Ακίνδυνος Γκίκας, Κωνσταντίνα- Μatwali Κουτουλάκη, Νίκος Κρίκας, Μαρία Αδάμου, Έλενα Δελακούρα

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά