O οίκος δημοπρασιών Chiswick Auctions είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος οίκος δημοπρασιών στο Λονδίνο, που ειδικεύεται στην πώληση έργων τέχνης, διακοσμητικών αντικειμένων, πολυτελών αξεσουάρ, αντικών κά..Ειδικοί εκτιμητές από το Λονδίνο θα είναι διαθέσιμοι για δωρεάν και εμπιστευτικές εκτιμήσεις, Κινέζικων αντικειμένων και έργων τέχνης 8-9-10 Μαρτίου 2020, καθώς επίσης Κοσμημάτων και Ρολογιών, από 16 -17 Μαρτίου 2020 στην Αθήνα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η εκτίμηση ενός πολύτιμου αντικειμένου, ή έργου τέχνης, είναι μία διαδικασία σύνθετη που χρειάζεται λεπτότητα, εμπειρία και σαφώς πολλές γνώσεις. Τόσο η μελέτη του ίδιου του έργου τέχνης ή του αντικειμένου που θα εκτιμηθεί, αλλά και της θέσης του στη σύγχρονη αγορά, «κρύβει» από πίσω μία πολύπλοκη διαδικασία που δεν μπορεί να αναλάβει ο οποιοσδήποτε. Οι παράγοντες και τα δεδομένα που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι πολλά, όπως το οικονομικό με το αισθητικό κριτήριο για παράδειγμα, ακριβώς για αυτό τις περισσότερες φορές, όσοι ενδιαφέρονται να προχωρήσουν στην εκτίμηση ενός έργου τέχνης ή αντικειμένου, καταφεύγουν σε κάποιον οίκο δημοπρασιών.

Ένας από αυτούς τους οίκους, ο πιο ταχέως αναπτυσσόμενος στον χώρο αυτή τη στιγμή, ο Chiswick Auctions, συνεχίζει τίς καθιερωμένες πλέον επισκέψεις στην Αθήνα, από 8 έως 10 Μαρτίου  για Κινέζικα αντικείμενα και έργα τέχνης  καθώς και από 16 έως 17 Μαρτίου για Κοσμήματα και Ρολόγια, διοργανώνοντας Ημέρες Εκτιμήσεων έργων τέχνης, αντικειμένων και πολύτιμων αγαθών,  για κάθε ενδιαφερόμενο, μόνο  κατόπιν συνεννοήσεως με τον κ. Μηνά Χατζηχρήστου. Οι εμπιστευτικές και δωρεάν εκτιμήσεις υψηλών προδιαγραφών, πραγματοποιούνται  χωρίς καμία απολύτως δέσμευση από ειδικούς εκτιμητές του οίκου, εφόσον υπάρχει η επιθυμία πώλησης μέσω δημοπρασίας του οίκου στο Λονδίνο. Ο οίκος Chiswick Auctions, πετυχαίνει μέχρι τώρα εξαιρετικά αποτελέσματα πωλήσεων σε δημοπρασίες στο Λονδίνο έργων τέχνης, αντικειμένων  και πολύτιμων αγαθών που προέρχονται από την Ελλάδα.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως ο συγκεκριμένος οίκος, εδρεύει εδώ και χρόνια στο Λονδίνο, στις φημισμένες γειτονιές Chiswick και South Kensington, ενώ διαθέτει ένα εξειδικευμένο, καταρτισμένο προσωπικό ειδικών εκτιμητών. Περιλαμβάνει 20 διαφορετικά και διευρυμένα τμήματα, τα οποία ειδικεύονται σε ξεχωριστούς τομείς, όπως Ευρωπαϊκή τέχνη, Ασιατική και σύγχρονη, αξεσουάρ επώνυμων σχεδιαστών, κοσμήματα και ρολόγια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, πραγματοποιεί αποκλειστικές δημοπρασίες στην έδρα του στην περιοχή του δυτικού Λονδίνου, όπου και παρευρίσκονται συλλέκτες, λάτρεις της τέχνης, ιδιώτες αγοραστές και πωλητές από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Αυστραλία.

Ταυτόχρονα ο οίκος Chiswick Auctions, διοργανώνει και μία μηνιαία δημοπρασία ειδών εσωτερικής διακόσμησης, η οποία περιλαμβάνει διακοσμητικές τέχνες, ζωγραφική, έπιπλα και άλλα συλλεκτικά είδη, τα οποία προσελκύουν αγοραστές με διαφορετικό στιλ και οικονομική δυνατότητα από τις βασικές συλλεκτικές κατηγορίες. Πλην αυτού, προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες υπηρεσίες που σχετίζονται με την επικύρωση διαθηκών, την ασφάλιση και την εκτίμηση περιουσίας σε εκτελεστές διαθηκών, καταπιστευματικές εταιρείες, νομικούς εκπροσώπους και ιδιώτες, με τον επαγγελματισμό και τη διακριτικότητα που τον χαρακτηρίζει από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του. Με ευρεία εξειδίκευση και ανταγωνιστικές τιμές, όλες οι εκτιμήσεις τελούν υπό την διαχείριση ενός Διευθυντού ή ενός Ανώτερου Εκτιμητού.

Οι λόγοι που ο διακεκριμένος οίκος δημοπρασιών Chiswick Auctions έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να δημιουργήσει συγχρόνως ένα μακροσκελές και διεθνές πελατολόγιο, είναι πολλοί. Μερικοί από αυτούς είναι η άψογη εξυπηρέτηση, η οποία προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.Τόσο οι πωλητές όσο και οι αγοραστές, εμπιστεύονται τον οίκο Chiswick Auctions επανειλημμένα χάρη στην προσωπική εμπειρία που τους παρέχει. Με βάση την πεποίθηση ότι κάθε έργο τέχνης, αντικείμενο ή πολύτιμο αγαθό, που πωλείται είναι ξεχωριστό, με απόλυτο σεβασμό προς τη μοναδικότητά του, καθιστούν τον οίκο Chiswick Auctions ως την ιδανική πλατφόρμα, για τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων, της ακμάζουσας μεσαίας αγοράς.

Συναντήσεις μόνο κατόπιν συνεννοήσεως – Πληροφορίες
Μηνάς Χατζηχρήστου
T: 210 862 8114 | Κ: 6944 422 469
greece@chiswickauctions.com