Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ο Όγκι και εγώ, της συγγραφέα R.J. Palacio σε μετάφραση Μαρίζας Ντεκάστρο.

Μετά τη παγκόσμια επιτυχία που σημείωσε το Θαύμα, το πρώτο της μυθιστόρημα για παιδιά, η συγγραφέας R. J. Palacio δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να μάθουν περισσότερα για τη ζωή του μικρού Όγκι. Στο Θαύμα περιγράφεται η ιστορία του δεκάχρονου Αύγουστου (Όγκι) Πούλμαν, που γεννήθηκε με μια κρανιοπροσωπική δυσμορφία, καθώς αντιμετωπίζει τα σκαμπανεβάσματα της ζωής του τον πρώτο χρόνο του στο γυμνάσιο της Σχολής Μπίτσερ. Δεν μαθαίνουμε, όμως, τίποτα για τους χαρακτήρες που οι ιστορίες τους δεν αναφέρονται άμεσα σ’ εκείνη του Όγκι μέσα στο χρονικό πλαίσιο της πρώτης γυμνασίου ή που έχουν πολύ περιορισμένη αντίληψη γι’ αυτόν και δεν μπορούν να φωτίσουν τον χαρακτήρα του.

Στη συλλογή τριών ιστοριών με τίτλο Ο Όγκι κι εγώ παρακολουθούμε τη ζωή τριών παιδιών που η γνωριμία και η συναναστροφή με τον Όγκι τους άλλαξε τη ζωή. Ο Τζούλιαν, ο νταής συμμαθητής του Όγκι, ένιωθε πάντα αμηχανία κοντά του, αλλά το καλοκαίρι που πέρασε με τη γιαγιά του στο Παρίσι τον έκανε να δει τον Όγκι με άλλα μάτια. Ο Κρίστοφερ, ο παλιότερος φίλος του Όγκι, ξέρει καλύτερα απ΄ τον καθένα πόσο δύσκολο είναι να είσαι φίλος με τον Όγκι. Η Σάρλοτ, το μοναδικό κορίτσι της ομάδας καλωσορίσματος του Όγκι στο σχολείο, του φερόταν καλά. Όμως αυτή τη χρονιά που δοκιμάζονται οι φιλίες, είναι άραγε αρκετό να είναι κάποιος απλά καλός;

Οι τρεις ιστορίες στο βιβλίο «Ο Όγκι κι εγώ» μας προτρέπουν να σκεφτούμε την πολυπλοκότητα της φιλίας, της πίστης και της συμπόνιας και -ακόμα περισσότερο- ανιχνεύουν τα μακροχρόνια αποτελέσματα της καλοσύνης.

H R.J. Palacio ζει στη Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της, τα δυο τους παιδιά και τους δυο τους σκύλους. Επί είκοσι χρόνια εργαζόταν ως καλλιτεχνική διευθύντρια και σχεδιάστρια εξώφυλλων γνωστών και άγνωστων συγγραφέων διάφορων ειδών βιβλίων. Πάντα, όμως, ήθελε να γράψει. Όλο αυτό το διάστημα περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει και κάποτε αντιλήφθηκε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί από μόνο του. Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για να αρχίσεις να γράφεις ένα βιβλίο, σκέφτηκε. Απλώς το αποφασίζεις και ξεκινάς.
Το Θαύμα, το πρώτο της μυθιστόρημα για παιδιά, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και είναι #1 Best Seller στους New York Times για περισσότερα από 3 συνεχή χρόνια.
Περισσότερα για τη συγγραφέα στο www.rjpalacio.com