Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς, κατά κόσμον Ντέιβιντ Μπόουι ήταν Άγγλος τραγουδιστής αλλά και ηθοποιός. Καθώς δεν ήθελε συγχέεται με τον Davy Jones των “The Monkees”, αποφάσισε να αποκτήσει το καλλιτεχνικό επώνυμο Μπόουι.

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότατος εκπρόσωπος της rock μουσικής του 20ού αιώνα αλλά και ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς όλων των εποχών, σύμφωνα με την λίστα του περιοδικού Rolling Stone. Λέγεται πως οι πωλήσεις του κατάφεραν να ξεπεράσουν τους 100 εκατομμύρια δίσκους. Ο ηγέτης της μουσικής, επηρέασε δεκάδες καλλιτέχνες, συγκροτήματα, αλλά και τον κόσμο της μόδας

Μετά το θάνατο του, στις 10 Ιανουαρίου του 2016, το ίδιο μουσικό περιοδικό, το οποίο μετράει εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως, τον χαρακτήρισε ως “Greatest Rock Star Ever”.

Η φήμη του διαδόθηκε το 1969, όταν το τραγούδι του ,Space Oddity, κατέκτησε Βρετανικό Top 5! Τρία χρόνια αργότερα, απανασυστήθηκε στο κοινό, με το τραγούδι Starman. Το 1975, έχοντας αλλάξει το στυλ του στην μουσική, έγινε διάσημος στην Αμερική με το το άλμπουμ Young Americans. Στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, ξανά επέστρεψε στο ευρύ κοινό με το άλμπουμ Scary Monsters (And Super Creeps) από το οποίο ξεχώρισε ιδιαιτέρως το Ashes to Ashes όπως και το βίντεο κλιπ που το συνόδευε.

Το 1983 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Let’s dance, το οποίο θεωρείται πως έχει πιο ποπ και φανκ ύφος. Μέχρι και το 2000, ο Μπόουι συνέχισε να πειραματίζεται μουσικά.

Πέθανε στις 10 Ιανουαρίου του 2016, 2 μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του και την κυκλοφορία του άλμπουμ Blackstar, το γνωστό ως “δώρο αποχωρισμού” για τους φίλους και τους θαυμαστές του.

“Αιωνόβιες” επιτυχίες

Με πληροφορίες από Wikipedia