Ο διάσημος γάλλος ηθοποιός Daniel Auteuil έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πρωταγωνιστεί στο έργο του Μολιέρου Σχολείο Γυναικών σε σκηνοθεσία Jean – Pierre Vincent.

Το έργο, που έκανε πρεμιέρα πέρυσι στη γαλλική πρωτεύουσα σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία, σε σκηνοθεσία του Ζαν-Πιερ Βενσάν, φέτος περιοδεύει στην Ευρώπη και έρχεται στην Αθήνα στα μέσα Φεβρουαρίου- από την Αττική Πολιτιστική Εταιρεία σε συνεργασία με το Odéon-Théâtre de l’Europe και την Ελληνική Θεαμάτων.

Γραμμένο το 1662, έτος κατά το οποίο ο Μολιέρος παντρεύτηκε την κατά πολύ νεότερή του Αρμάντ Μπεζάρ, το Σχολείο γυναικών μεταφέρει επί σκηνής τις αγωνίες του 42χρονου Αρνόλφ, ο οποίος, ως μισογύνης, ανέθρεψε την Ανιές με στόχο να την παντρευτεί… όταν έρθει η ώρα.

Τώρα όμως που βρίσκεται ενώπιος ενωπίω καλείται να αντιμετωπίσει και όλα όσα δημιούργησε ο ίδιος με τις απόψεις και τις θεωρίες του. Ο Οτέιγ αποτελεί το μεγάλο ατού αυτής της παραγωγής, καθώς ερμηνεύει, σύμφωνα με τις γαλλικές κριτικές, έναν Αρνόλφ που κινείται ανάμεσα στην τραγωδία και στο γκροτέσκο. Μέσα σε ένα βαρύ και συνάμα λιτό, εντυπωσιακό σκηνικό, που παραπέμπει σε φυλακή για τη νεαρή κοπέλα, ο Αρνόλφ έρχεται αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή παρέχει στο κοινό του το πλούσιο ταλέντο του. Πριν από 17 χρόνια ο Οτέιγ, και τότε με σκηνοθέτη τον Βενσάν, είχε ερμηνεύσει τον Σκαπίνο στην κωμωδία του Μολιέρου που πραγματεύεται τις σκανδαλιές του.