Σε αυτό το βιβλίο, ο κορυφαίος νευρολόγος Jay Lombard εξερευνά τους πνευματικούς γρίφους που μας βασανίζουν: Υπάρχει στ’ αλήθεια Θεός; Έχει η ζωή μας έχει κάποιον σκοπό; Ποιο είναι το νόημα της ύπαρξής μας; Είμαστε ελεύθεροι; Τι συμβαίνει όταν φεύγουμε από τη ζωή; Αυτά τα μεταφυσικά ερωτήματα αποτελούν εφαλτήριο για την έρευνα του εγκεφάλου με σκοπό την αναζήτηση της έδρας της ψυχής. Όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας, ο τρόπος που εμείς και ο εγκέφαλός μας ερμηνεύουμε ό,τι συμβαίνει γύρω μας μπορεί να μας οδηγήσει σε μια βαθύτερη και περισσότερο ικανοποιητική πίστη η οποία στηρίζεται στην επιστήμη αντί να την αντιμάχεται.

Συνδυάζοντας μερικά από τα πιο παράδοξα περιστατικά της επαγγελματικής του ζωής με μια ενορατική προσέγγιση της πνευματικής εμπειρίας, ο Lombard έχει πολλά και συναρπαστικά να μας πει για τη φύση και τη δύναμη της πίστης, αλλά και για το τι μπορούμε να κάνουμε ώστε οι πεποιθήσεις μας να στραφούν προς μια θετική κατεύθυνση.

Ο συγγραφέας

O Jay Lombard είναι συμπεριφορικός νευρολόγος και συνιδρυτής της ια- τρικής εταιρείας Genomind, η οποία εξειδικεύεται σε νευρολογικά και ψυ- χιατρικά νοσήματα. Έχει εργαστεί σε πολλά νοσοκομεία και τιμήθηκε ως ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Κάποιοι μάλιστα τον χαρακτήρισαν ως μια «προσωπικότητα μεταξύ Φρόυντ και Σέρλοκ Χολμς».

Ο Jay Lombard έχει πλούσιο δημοσιευμένο έργο σε θέματα ψυχιατρικής και νευρολογίας. Έχει επίσης συγγράψει δημοφιλή βιβλία, όπως: The Brain Wellness Plan, με τον Carl Germano (1998), Balance Your Brain, Balance Your Life, με τον Chris Renna (2004) και Freedom from Disease, με τον Peter Kash (2009).