Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιανός το βιβλίο-cd του Νότη Μαυρουδή «Άγρυπνο φεγγάρι», με μελοποιήσεις σπουδαίων ελληνικών ποιημάτων του 19ου και του 20ού αιώνα. Στα 13 τραγούδια του δίσκου ο N. Μαυρουδής ανιχνεύει μουσικά τον ποιητικό λόγο του Γ. Βιζυηνού, του Γ. Σαραντάρη, της Μ. Πολυδούρη, του Γ. Σεφέρη, του Ν. Λαπαθιώτη, του Κ. Βάρναλη και του Κ. Καρυωτάκη, με τη συνδρομή σπουδαίων ερμηνευτών: της Νένας Βενετσάνου, του Χρήστου Θηβαίου, της Μαρίας Θωίδου, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Σωκράτη Μάλαμα και της Μόρφως Τσαϊρέλη.

Ο αγαπημένος συνθέτης αναφέρει μεταξύ άλλων στο φακό του Culturenow για το νέο δίσκο: “Τα ποιήματα αυτών των σπουδαίων δημιουργών ξεκίνησα να τα μελοποιώ από το 2016 και είχα στο μυαλό μου πάντα την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής του κάθε ποιητή. Οι πολύ σημαντικοί ερμηνευτές που συμμετέχουν, έχουν την δυνατότητα να διεισδύουν βαθιά στα τραγούδια και να αναδεικνύουν τα νοήματα.”


Η παρουσίαση της νέας δουλειάς του Νότη Μαυρουδή θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό (Σταδίου 24) την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 21.00.


Photo and video credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Άγρυπνο φεγγάρι: Νέο άλμπουμ από τον Νότη Μαυρουδή