Το Σάββατο 19 Ιουλίου ο Νίκος Ξυδάκης, μαζί με τους Encardia και το
κουαρτέτο Οίστρον, εμφανίζονται στο Θέατρο του Αττικού Άλσους, στο
πλαίσιο του 2ου Αθηναϊκού Φεστιβάλ.     Έτσι στις 21:00 στο αττικό άλσος θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε με τις μουσικές του Νίκου Ξυδάκη, των Encardia του κουαρτέτο Οίστρον και του Πάνου Δημητρακόπουλου. Οι Encardia ευθυμούν, χορεύουν και ανασυνθέτουν με ελαφράδα μουσικές και τραγούδια ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας που διαπλέκονται με τη μουσική και τα τραγούδια από τη “Βενετσιάνα” του Νίκου Ξυδάκη.

    Το κουαρτέτο “Οίστρον” περιπλανάται σε διαφορετικά μουσικά είδη. Αρχίζοντας από συνθέσεις του Νίκου Πλατύραχου ταξιδεύει σε μουσικές από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο και διασκευάζει τραγούδια από τη “Σαπφώ” και το “Γρήγορα η ώρα πέρασε” του Νίκου Ξυδάκη. Μαζί με το Νίκο Πλατύραχο στο πιάνο, η Βιβή Γκέκα στο μαντολίνο,  ο Γιάννης Τούλης στο βιολοντσέλο και ο Ανδρέας Στεργίου στην κιθάρα είναι οι εξαίρετοι μουσικοί που αποτελούν το κουαρτέτο “Οίστρον”.

    Τη μουσική αυτή βραδιά ολοκληρώνει ο Πάνος Δημητρακόπουλος με το κανονάκι του, που πρωταγωνιστεί μαζί με εξαιρετικούς δεξιοτέχνες μουσικούς, αφυπνίζοντας μυστηριακές συμπτώσεις της μουσικής της Ανατολής με γνώριμα λαϊκά τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη από τη φωνή της Νάνας Μπινοπούλου, με τη συνενοχή  της Αναστασίας Δουλφή και των Encardia.