Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει το συνθέτη Νίκο Ξανθούλη στον 

Πολυχώρο «Αννα & Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων, σε δύο κοντσέρτα και διασκευές από μουσική Θεάτρου, που έχει γράψει ειδικά για την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 20.00.

Το κουαρτέτο των κόρνων της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χρήστος Καλούδης, Διονύσης Μοντσενίγος, Τάσος Μπακούρης και Σπύρος Μπάκος, θα παίξουν το Κοντσέρτο για τέσσερα κόρνα και μπάντα.

Ο Κορυφαίος Α΄ τρομπετίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Γιάννης Καραμπέτσος θα ερμηνεύσει το «Ιδιό – ρυθμο», κοντσέρτο για τρομπέτα και ορχήστρα, έργο που ο ίδιος ο συνθέτης, ως σολίστ, έχει παρουσιάσει σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Η μουσική που έγραψε για το έργο του Μολιέρου «Αρχοντοχωριάτης» που παίζεται φέτος στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας,  καθώς και η μουσική για τον «Ευτυχισμένο Πρίγκιπα» (κυκλοφορεί σε βιβλίο και CD από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ με αφηγήτρια την Άννα Συνοδινού) παρουσιάζονται με αφήγηση από το γνωστό τρομπετίστα  Γεράσιμο Ιωαννίδη.

Ο Γεράσιμος Ιωαννίδης και ο Νίκος Ξανθούλης, τέλος, θα παίξουν το Duo Australiano ala Greca, έργο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο παγκόσμιο συνέδριο τρομπετιστών που έγινε τον Ιούλιο στην Αυστραλία.