Ο Στάθης Λιβαθινός θα αναμετρηθεί με δυο κλασικά λογοτεχνικά έργα, που περιστρέφονται γύρω από τη μυθική μορφή του Δον Ζουάν και την ιστορική προσωπικότητα του Καζανόβα. Πρόκειται για τον «Δον Ζουάν» του Λόρδου Μπάιρον και το «Τέλος του Καζανόβα» της Μαρίνα Τσβετάγεβα. Στην παράσταση οι φωνές των δύο μεγάλων ποιητών συναντούν η μία την άλλη, φωτίζοντας την ερωτική περιπλάνηση και τον διαρκή απολογισμό για τον χρόνο που περνά και χάνεται. Μιλούν ταυτόχρονα και για το θέμα της εξορίας, την άλλη όψη της περιπλάνησης.

Όπως μας λέει ο Νίκος Καρδώνης: «Βλέπουμε την Οδύσσεια ενός νεαρού Δον Ζουάν, όχι όπως τον ξέρουμε εμείς, όπως είναι τυπωμένος στη συνείδησή μας σαν ένας φοβερός εραστής, θα έλεγα ένα έρμαιο των γυναικών. Σαν να βλέπουμε στην ουσία ένα φύλο, ένα φτερό που το παρασέρνει η ζωή και οι καταστάσεις.»

Ο Στάθης Κόικας συμπληρώνει: «Υπάρχει μια επιθυμία για ανακάλυψη, για έρωτα, για ζωή, για περιπέτεια, το οποίο είναι αυτό που μας συνδέει κιόλας με το έργο, και εμένα προσωπικά με τον Δον Ζουάν, αυτή η όρεξη του να ζήσεις, του να τα ζήσεις όλα, να τα προλάβεις όλα […]»

Συντελεστές:

Μετάφραση Έλσα Ανδριανού (Το τέλος του Καζανόβα της Μαρίνας Τσβετάγεβα), Γιώργος Κοροπούλης (Δον Ζουάν του Λόρδου Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον)
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία Στάθης Λιβαθινός
Σκηνικά – Κοστούμια Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική Θοδωρής Αμπαζής
Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου
Σύμβουλος κίνησης Σταύρος Λίτινας
Ηχοληψία Κωστής Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη Ερατώ Πίσση
Βοηθός σκηνογράφου Έμιλυ Κουκουτσάκη
Τεχνικός συντονιστής παραγωγής Νίκος Χαραλαμπίδης

Παίζουν (αλφαβητικά) Βασίλης Ανδρέου, Γιώργος Δάμπασης, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Ειρήνη Λαφαζάνη, Λίλλυ Μελεμέ, Πολυξένη Παπακωνσταντίνου, Μαρία Σαββίδου, Θεόβη Στύλλου, Άρης Τρουπάκης, Δημήτρης Φιλιππίδης

Εκτέλεση παραγωγής Polyplanity Productions / Γιολάντα Μαρκοπούλου, Βίκυ Στρατάκη

Διάρκεια 1 ώρα 45 λεπτά


Info

Τοποθεσία: Πειραιώς 260 – ΧΩΡΟΣ Δ, Ταύρος

Ημέρες και ώρες: Από 14/06/2023 Έως 18/06/2023: Τετάρτη – Παρασκευή στις 21:00 | Σάββατο, Κυριακή στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων: Από 5€

Πληροφορίες: aefestival.gr


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Ο Στάθης Λιβαθινός σκηνοθετεί «Καζανόβα / Δον Ζουάν» στην Πειραιώς 260