Μία από τις καλύτερες ελληνικές κωμωδίες, ανεβαίνει στο Θέατρο Μουσούρη από τις 3 Οκτωβρίου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη. Πρόκειται για το έργο γυρίστηκε για τον κινηματογράφο το 1963, με τεράστια επιτυχία και με ατάκες που εκτοξεύονταν σε ρυθμό πολυβόλου από τον Ζήκο-Κώστα Χατζηχρήστο, στον καλύτερο ίσως ρόλο της καριέρας του.

Ο Ζήκος ο Μπακαλόγατος, αφελής αλλά ετοιμόλογος, δουλεύει στο μαγαζί του κυρ-Παντελή και είναι ερωτευμένος με την Φιφίκα, που για να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται.

Το αφεντικό του, αν και προχωρημένης ηλικίας, είναι τσιμπημένο με την κατά πολύ νεότερή του Λίτσα, και μάλιστα βάζει προξενήτρα να την ζητήσει από τον πατέρα της. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά αυτός δεν πτοείται. Σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ιδίας, προχωρεί στους αρραβώνες.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως σχεδιάζουν υπάλληλος και αφεντικό, καθώς εμφανίζονται και άλλοι υποψήφιοι γαμπροί…

Στο έργο πρωταγωνιστούν ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Τάσος Κωστής, η Χριστίνα Τσάφου, ο Γιώργος Λέφας, ο Γιάννης Δεγαΐτης, ο Σπύρος Πούλης, η Θάλεια Ματίκα, η Αλίνα Κοτσοβούλου, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, η Ειρήνη Τσιάρη και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Τα σκηνικά της παράστασης είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ και την μουσική επιμέλεια έχει κάνει ο Ιάκωβος Δρόσος.