Η Ομάδα Θεάτρου ΟΠΕRΑ, φέτος, μετά από εννέα χρόνια διαρκούς παρουσίας στον χώρο του ελληνικού θεάτρου, επιστρέφει στον Μολιέρο, τον συγγραφέα με τον οποίο ξεκίνησε, με τον Μισάνθρωπο, που παρουσιάστηκε για λίγες παραστάσεις στο BIOS τον περασμένο Μάιο.

Η επανάληψη και το ξαναδούλεμα της παράστασης θα παρουσιαστεί στο θέατρο Σφενδόνη από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 22 Νοεμβρίου, εγκαινιάζοντας παράλληλα και μια ευρύτερη συνεργασία της Ομάδας ΟΠΕRΑ, με το Θέατρο Σφενδόνη.

Η παράσταση συνιστά μια σύγχρονη προσέγγιση ενός από τα πλέον ανθρωποκεντρικά έργα του παγκόσμιου κλασικού ρεπερτορίου. Τα όρια μεταξύ οραματισμού και επιβίωσης, προσωπικής ηθικής και κοινωνικής σύμβασης, ερωτικής διαθεσιμότητας και ερωτικής κυριαρχίας, τα οποία αποτελούν πυρηνικά μοτίβα του Μισανθρώπου, αποτελούν τα ανοιχτά ερωτήματα που θέτει αυτή η νέα διαπραγμάτευση και συγχρόνως παραμένουν στο επίκεντρο των αδιεξόδων του σύγχρονου ανθρώπου.

Η μετάφραση είναι της Χρύσας Προκοπάκη, η σκηνοθεσία και η μουσική του Θοδωρή Αμπαζή, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου. Παίζουν οι: Δανάη Σαριδάκη, Νίκος Γιαλελής, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Νέστωρ Κοψιδάς, Κώστας Κορωναίος, Καλλιρόη Μυριαγκού Γιαννης Κλίνης, Φανή Παναγιωτίδου, Λεονάρδος Μπατής.