Το αριστούργημα του Μολιέρου από τον εμβληματικό θίασο της Comédie-Française, θεματοφύλακα του κλασικού γαλλικού θεάτρου. Τα σκηνικά φέρουν την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου, Éric Ruf.

Υπόθεση:

Αλσέστ αγαπάει την Σελιμέν, μια νέα απελευθερωμένη κοσμική κοπέλα που όμως απαρνείται την άνεση που της προσφέρει η κοινωνική της θέση. Ο Αλσέστ, στοιχειωμένος από μια δίκη για την έκβαση της οποίας ανησυχεί, πηγαίνει στο σπίτι της Σελιμέν για να ζητήσει την βοήθειά της.

Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί την πολύ πετυχημένη δράση της μετάδοσης νέων παραστάσεων της Comédie-Française που ξεκίνησε φέτος στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Clément Hervieu-Léger
Σκηνικά: Éric Ruf
Κοστούμια: Caroline de Vivaise
Φωτισμοί: Bertrand Couderc
Πρωτότυπη μουσική: Pascal Sangla
Σχεδιασμός ήχου: Jean-Luc Ristord
Κομμώσεις: Fabrice Élineau
Βοηθός σκηνοθέτη: Juliette Léger
Βοηθός σκηνογράφου: Dominique Schmitt

Ερμηνεύουν: Yves Gasc (Βάσκος), Éric Génovèse (Φιλήντας), Florence Viala (Αρσινόη), Loïc Corbery (Αλσέστ), Serge Bagdassarian (Ορόντης), Gilles David (Ντυμπουά), Adeline d’Hermy / Georgia Scalliet (Σελιμέν), Clément Hervieu-Léger / Christophe Montenez (Ακάστης), Jennifer Decker (Ελιάνθη), Pierre Hancisse (Κλείτανδρος), και οι ηθοποιοί της Académie de la Comédie-Française: Tristan Cottin (ένας υπηρέτης), Marina Cappe, Ji Su Jeong, Amaranta Kun (υπηρέτες), Axel Mandron (φύλακας)

Στα γαλλικά, με ελληνικούς υπότιτλους

Σε συνεργασία με την Pathé Live

Διάρκεια 180′


Φωτογραφία: ©Brigitte Enguerand


Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018: Το πρόγραμμα