Ο Κήπος του Μεγάρου φιλοξενεί τον Μίλτο Πασχαλίδη, για μία συναυλία με τίτλο «Αυτοί… μου λείπουν πιο πολύ», το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014.

 
Ανήσυχος, ονειροπόλος, αγαπημένος ερμηνευτής και τραγουδοποιός, ο Μίλτος Πασχαλίδης για πρώτη φορά στον Κήπο του Μεγάρου, σε μια συναυλία που φέρει τη δική της συγκινητική ιστορία και επιφυλάσσει σε όλους μας απρόσμενες συναντήσεις.

Μια βραδιά αφιερωμένη σ’ αυτούς που λείπουν πιο πολύ…

Από τους στίχους του Άλκη Αλκαίου στο Ιπτάμενο χαλί: «Τώρα χαμένος στων ονείρων μου το χάρτη / όλο ρωτάω πως τα’ φερε έτσι η ζωή / Αυτοί που φύγανε να με καλούν σε πάρτι / κι αυτοί που ζούνε, να μου λείπουν πιο πολύ»  ξεπήδησαν φίλοι πολλοί. Ο Μήτσος, ο Μάριος, ο Μάνος…

Κι ύστερα ήρθε η ιδέα για μια γιορτή για τους φίλους που φεύγουν κι αφήνουν πίσω τους ένα μεγάλο κενό. Και μεγάλα τραγούδια.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης μπλέκει τα τραγούδια του με τα δικά τους και στήνει ένα γλέντι σα να είναι όλοι τους παρόντες. Όχι νοσταλγίες και μνημόσυνα. Μόνο γλέντι. Με τον Μητροπάνο να τραγουδάει ξανά Τόκα και Αλκαίο. Και τον Ξυδούς στο βάθος, δεύτερη φωνή. Και στη σκηνή, παρέα με όσους «φίλους» είναι εκεί να τραγουδούν παρέα.

Γι’ αυτούς που μας λείπουν πιο πολύ και γι’ αυτούς που είναι ακόμα εδώ. Γιατί τα μεγάλα κενά καλύπτονται μόνο με τα μεγάλα τραγούδια.