Η μπάντα του Milo Z επισκέπτεται την Αθήνα ακόμη μια φορά, πιστή στο ραντεβού της με το αγαπημένο της αθηναϊκό κοινό! Λίγες μέρες πριν προσγειωθούν σε ελληνικό έδαφος, ο Milo Z απαντά στις ερωτήσεις του Culturenow.gr και μας βάζει σε ένα funky νεοϋρκέζικο κλίμα!

CultureNow: Γεια σου Milo! Στις 25 Φεβρουαρίου επιστρέφεις στην Ελλάδα για άλλη μία funky εβδομάδα στη σκηνή του Half Note! Πόσες φορές έχεις επισκεφτεί την Ελλάδα; Τι σε κάνει να επιστρέφεις κάθε φορά;

Milo Ζ: Αυτή πρέπει να είναι η 14η ή 15η φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα. Μου αρέσει πολύ η ζεστασιά των Ελλήνων, γι\’ αυτό και επιστρέφω συχνά.

 

C. N.: Η μουσική σου είναι ως επί των πλείστων εμπνευσμένη από τη μουσική των μαύρων καλλιτεχνών της δεκαετίας του \’70, όπως οι James Brown, Kool & the Gang, Funkadelic e.t.c. Μπορείς να μας πεις αν έχεις κάποιες ακόμη μουσικές επιρροές που σε ενέπνευσαν με διαφορετικό τρόπο;

Milo Z: Μεγάλωσα ακούγοντας επίσης Miles Davis και Beatles.

 

C. N.: Μπορείς να μας περιγράψεις τον “Razzamofunk” ήχο σου με 10  λέξεις (μόνο λέξεις, ή μια ολοκληρωμένη πρόταση);

Milo Z: Razzamofunk είναι η δική μου ερμηνεία για την μίξη Rock, Jazz, Rap και funk μουσικών.

 

C. N.: Κανονίζεις πολλά πράγματα για την μπάντα! Μπορείς να μας περιγράψεις μια τυπική μέρα της ζωής σου, δημιουργώντας μουσική, ρυθμούς και χορογραφίες;

Milo Z: Τις περισσότερες φορές είμαστε στο σπίτι με τους μουσικούς της μπάντας και δουλεύουμε πάνω στα κομμάτια και στις χορευτικές κινήσεις. Κάποιες φορές όταν καταπιάνομαι να δημιουργήσω νέα μουσική, απλώς συμβαίνει. Άλλες φορές μπορεί να είχα την ιδέα στο κεφάλι μου για χρόνια, πριν τελικά την μετατρέψω σε τραγούδι.

 

C. N.: Το δέσιμό σου με το κοινό είναι πολύ εντυπωσιακό. Το μότο σας σαν μπάντα είναι \’Make them dance, make them sweat, leave them longing for more” (“κάν\’ τους να χορέψουν, κάν\’ τους να ιδρώσουν, και άσ\’ τους να θέλουν κι άλλο!”) και αυτό συμβαίνει πραγματικά κάθε φορά! Το ελληνικό κοινό είναι δύσκολο; Πώς αντέδρασε στη μουσική σας την πρώτη φορά που παίξατε στην Ελλάδα; Πώς θα μπορούσες να περιγράψεις τη σχέση σου με το ελληνικό κοινό.

Milo Z: Την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα υπήρξε με το ελληνικό κοινό έρωτας… με τον πρώτο ήχο! Από την αρχή έχουμε μία σχέση έρωτα.

 

C. N.: Έχεις ακούσει ποτέ ελληνική μουσική; Τι ακριβώς; Σου άρεσε; Υπάρχει κάποιος Έλληνας καλλιτέχνης που θα ήθελες να κάνεις μια συνεργασία μαζί του;

Milo Z: Ναι έχω ακούσει ελληνική μουσική, νομίζω πως την λένε Rebetiko (Greek Blues). Μου άρεσε πάρα πολύ καθώς έχει πολλή ψυχή! Θα με ενδιέφερε να συνεργαστώ με κάποιον Έλληνα καλλιτέχνη, αν και δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου.

 

C. N.: Τι νέο θα ακούσουμε αυτή τη φορά από την μπάντα του Milo Z στο Half Note;

Milo Z: Θα ακούσετε σίγουρα λίγη καινούρια μουσική. Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την μουσική ήμουν ντράμερ, στη συνέχεια ξεκίνησα να ραπάρω και στη συνέχεια να τραγουδάω. Ένα από τα τραγούδια που θα παρουσιάσω είναι ένα ραπ κομμάτι με τίτλο Taxi Cab Driver. Το εμπνεύστηκα όταν ήμουν έφηβος και έβγαζα το ψωμί μου κάνοντας τον ταχυδρόμο, γυρνώντας με το ποδήλατο στη Νέα Υόρκη. Ήταν μία εξαιρετικά τρελή δουλειά, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Νομίζω πως οι Έλληνες θα ταυτιστούν με αυτό το κομμάτι, γιατί οι ταξιτζήδες στην Αθήνα, είναι ίδιοι με τους ταξιτζήδες της Νέας Υόρκης (trelos)!

 

C. N.: Έχεις μελλοντικά σχέδια που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Milo Z: Θα υπάρχξουν μερικά εξαιρετικά ωραία πράγματα που θα συμβούν το Καλοκαίρι, αλλά μόνο αυτό μπορώ να πω μέχρι στιγμής.

 

Ο Milo Z και η μπάντα του θα εμφανιστούν στο Half Note από τις 25 Φεβρουαρίου 2011