Καταρρίπτοντας τα όρια των φυσικών νόμων και της επιστήμης ο υπερ-ήρωας Τίνι, αλώβητος από την πανδημία, επανέρχεται ακόμη πιο δυνατός.

Ελάτε να τον θαυμάσετε σε νέους άθλους φυσικής αλλά και μεταφυσικής δύναμης. Σε ένα υπερθέαμα που συνδυάζει την τελετουργία του πανηγυριού, την επιδεξιότητα των ταχυδακτυλουργών του τσίρκου, τον αυθορμητισμό των πλανόδιων μπουλουκιών, τους αμφίλογους ήρωες των Ταρώ και τη μαγεία των λαϊκών ηρώων.

Ποιος πραγματικά είναι ο Μεγάλος Τίνι; Από που αντλεί τη μυστική του δύναμη;

Σύμφωνα με κάποιες, ανεπιβεβαίωτες πηγές ο Μεγάλος Τίνι γεννήθηκε το 1801 στην Ανατολή. Ξεπήδησε ως γνήσιος λαϊκός ήρωας, από ένα πανί πλανόδιου θεάτρου Σκιών. Κατάφερε να επιβιώσει ως τις μέρες μας χάρη στην καπατσοσύνη, τη λαϊκή του σοφία και πολλή πολλή τύχη.

Νεότεροι μελετητές ισχυρίζονται ότι ο Μεγάλος Τίνι είναι άξιο τέκνο των γυρολόγων που έδρασαν από τη δεκαετία του ΄40 μέχρι και τη δεκαετία του ΄80 στις γειτονιές όλης της Ελλάδας. Έχει καταγραφεί η εξής μαρτυρία για την ύπαρξή του:

«Κάπου στα 1975, σε μια ταβέρνα της Νέας Ιωνίας, ο μεγάλος λαϊκός ήρωας Τζίμης ο Πέρσης γνώρισε το γνωστό μέντιουμ μαντάμ Ζώρα και ο έρωτας ήταν αμφίδρομος και κεραυνοβόλος. Το 1976 παντρεύτηκαν και ένα χρόνο μετά ήρθε στον κόσμο ο καρπός του έρωτά τους, ένα μωράκι με υπεράνθρωπη σωματική αλλά και πνευματική δύναμη (τηλεκίνηση, αστρική προβολή, ικανότητα να αλλάζει τα κανάλια της τηλεόρασης με φτέρνισμα κ.ά.). Το μωρό αυτό το ονόμασαν Μεγάλο Τίνι».

Παρά την εγγενή δυσκολία να εξακριβωθεί από που έλκει την καταγωγή του, το βέβαιο είναι ότι το σύμπαν του Μεγάλου Τίνι ελκύει σαν μαγνήτης μικρούς και μεγάλους ήρωες, αντι-ήρωες και κάθε καρυδιάς καρύδι.

Στην «Επιστροφή», τη νέα του εμφάνιση στη Stoa 42, θα έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα ακόμη ξεχωριστό Πάνθεον ηρώων: τη Madame Κούλα, το κερασάκι στην Τούρτα, τη Magistra Futura, το γιγάντιο μωρό, τον πιο καλό άνθρωπο του κόσμου, τη Γυναίκα με τις τρίχες. Όλοι τους μοναδικοί μα και τόσο οικείοι. Γιατί το σύμπαν του Μεγάλου Τίνι τα χωράει όλα: τη σάτιρα, το παράδοξο, την υπερβολή και άφθονο γέλιο.

Μήπως τελικά αυτή είναι η μυστική του δύναμη; Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει….

Μην τη χάσετε…

Συντελεστές

Ο Μεγάλος Τίνι «Η Επιστροφή»: Σπύρος Αγγελόπουλος και Θεανώ Μεταξά

Εμφανίζονται χωρίς καμία σειρά οι:

Κατερίνα Ρουσιάκη (Ο πιο Καλός Άνθρωπος του Κόσμου)
Ελένη Μανωλάκου (Η Γυναίκα με τις Τρίχες)
Ηλίας Βογιατζηδάκης (Το Κερασάκι στην Τούρτα)
Μαριάννα Μποζαντζόγλου (Το Γιγάντιο Μωρό)
Παρασκευή Οικονόμου (Madame Κούλα)
Χρύσα Κολοκούρη (Magistra Futura)
Τζω Κοκκίνη (Τζέι Αρ)
Θεανώ Μεταξά (Θρυλική Φοίβη)
Σπύρος Αγγελόπουλος (Ο Μεγάλος Τίνι)