Θέατρο - Χορός / Νέα

Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος

Μία από τις πιο αγαπημένες παραστάσεις μικρών και μεγάλων, Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, σηκώνει

Μία από τις πιο αγαπημένες παραστάσεις μικρών και μεγάλων, Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, σηκώνει αυλαία το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 στο Θέατρο Badminton, για να μας θυμίσει τις παραδοσιακές αξίες του θεάματος.

Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει όσους θεατές επιλέξουν να παρακολουθήσουν τη βραδινή παράσταση του Σαββάτου! Μισή ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης, στις 18.30, ο Παντελής Θαλασσινός θα ταξιδέψει μελωδικά από σκηνής τους θεατές στη μαγεία του Καραγκιόζη, ερμηνεύοντας με μοναδικό τρόπο τα τραγούδια του έργου.

Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος είναι παράσταση που συνδυάζει τη μαγεία του κλασικού θεάτρου με τη γοητεία του θεάτρου σκιών, «δένοντας» αρμονικά την παράδοση με σύγχρονα εκφραστικά μέσα. Σκιές, ηθοποιοί και φιγούρες ανθρώπινων διαστάσεων είναι οι αφηγητές των συναρπαστικών περιπετειών του Καραγκιόζη, στη μοναδική παιδική παράσταση όπου η μουσική παίζεται ζωντανά επί σκηνής, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα για όλη την οικογένεια.

Οι παραστάσεις του πολύ ξεχωριστού αυτού έργου, σε συμπαραγωγή της εταιρείας Attract Productions και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου, θα συνεχιστούν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιούνται καθημερινά (εκτός της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου).

Θέατρο - Χορός / Νέα

Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος!

Το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος σε κείμενο και σκηνοθεσ

Το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος σε κείμενο και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη στο θέατρο Βεάκη…

Πρόκειται για μια νέα θεατρική πρόταση που συνδυάζει τη μαγεία του αυθεντικού θεάτρου με τη γοητεία του θεάτρου Σκιών και έτυχε μεγάλης και συγκινητικής αποδοχής από το κοινό όλων των ηλικιών αλλά και την κριτική.

Λίγα λόγια για το έργο…
Ένας δράκος καταλαμβάνει το υδραγωγείο, τη μοναδική πηγή που τροφοδοτεί την πόλη. Εξαναγκάζει έτσι τους κατοίκους να πηγαίνουν να του ζητάνε νερό και αυτός να τρώει όσους θέλει. Ο φόβος καταλαμβάνει τους πάντες.

Η τοπική εξουσία του Βεζύρη παρεμβαίνει ρυθμιστικά και αποφασίζει να κάνει κλήρωση για το ποιος θα είναι κάθε μέρα το θύμα του Δράκου, ώστε να μη διαταράσσεται η κοινωνική οργάνωση της πόλης από τον πάνδημο φόβο και πανικό.

Μια μέρα ο κλήρος πέφτει στη μοναχοκόρη του Βεζύρη. Ο Χατζηαβάτης έχοντας ορισθεί να ειδοποιεί κάθε ξημέρωμα προσωπικά και μυστικά τα υποψήφια θύματα, έρχεται να το πει συντετριμμένος στη Βεζυροπούλα που υπεραγαπά.

Φτάνοντας μπροστά στο Σεράι πέφτει πάνω στον Καραγκιόζη που κοιμάται φαρδύς πλατύς μέσα στο δρόμο. Το θορυβώδες ξύπνημά του προκαλεί την επέμβαση του Βεληγκέκα, υπεύθυνου της φρουράς, και τα πράγματα περιπλέκονται…

Θέατρο - Χορός / Νέα

Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος

Αγαπημένο Θέατρο Σκιών με θέμα μια αγαπημένη ιστορία. Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος «ανεβαίνουν» για τέσσερις μέρες στο θέατρο Παλλάς. Αγαπημένο Θέατ

Αγαπημένο Θέατρο Σκιών με θέμα μια αγαπημένη ιστορία. Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος «ανεβαίνουν» για τέσσερις μέρες στο θέατρο Παλλάς.

Αγαπημένο Θέατρο Σκιών με θέμα μια αγαπημένη ιστορία. Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος «ανεβαίνουν» για τέσσερις μέρες στο θέατρο Παλλάς.


Η παρουσίαση του έργου πραγματοποιείται από το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το νεοσύστατο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Τέχνη στη Γη της Μαστίχας – Χίος 2008 και την Ελληνική Θεαμάτων.


Για τέσσερις ημέρες, από τις 7 έως και τις 10 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Παλλάς η θεατρική παράσταση Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, θα αποτελέσει το επίκεντρο και την μιας νέας προσέγγισης των περιφερειακών πολιτιστικών θεσμών.

Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σπουδαία θεατρική παράδοση, η οποία τιμά με περηφάνια, το Θέατρο Σκιών, ένα σημαντικό είδος παραδοσιακού θεάτρου που εξακολουθεί να μας γοητεύει και να μας συγκινεί.


Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του Πέρη Ιερεμιάδη και του Χένγκ Βαν Λούνεν.


Η μουσική σύνθεση και οι στίχοι τραγουδιών είναι του Βαγγέλη Γιαννάκη. Διανομή: Καραγκιόζης: Αρης Mπινιάρης, Χατζηαβάτης: Θανάσης Zέρβας, Γοργόνα – Βεζυροπούλα: Μαρκέλλα Γεωργαλά, Υπασπιστής – Μεγαλέξανδρος: Φένια Mάγιου, Βεληγκέκας – Μπαρμπαγιώργος: Αντώνης Δημητροκάλης, Πετεινάρια: Φένια Μάγιου, Μαρκέλλα Γεωργαλά, Αντώνης Δημητροκάλης και Βατράχια: Θανάσης Ζέρβας, Μαρκέλλα Γεωργαλά, Φένια Μάγιου.


Info
Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα
7,8,9 και 10 Φεβρουαρίου 2008, στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 20, 25, 30, 35, 40 ευρώ, παιδικό 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων:
Ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ.: 210 32 13 100
Με πιστωτική κάρτα στο 210 8108181 και το www.ellthea.gr
Fnac, Μαρούσι (The Mall)