Ο Martijn Comes (1979) είναι ολλανδός συνθέτης που εξειδικεύεται στα νέα μέσα, στον ηχητικό σχεδιασμό και στην ηλεκτροακουστική σύνθεση. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Ψηφιακών Επικοινωνιών το 2004 με διατριβή με θέμα τα ζωντανά σκηνικά με τη βοήθεια ψηφιακών μέσων και σπούδασε Σύνθεση για Κινηματογράφο στο Ωδείο του Αμστερνταμ (2010). Έγραψε ποικίλα έργα βασισμένα στην έρευνα στη folk μουσική, τη σύγχρονη μουσική και την κλασσική μουσική, συνδυάζοντας στοιχεία από διάφορες ακουστικές και ψηφιακές αισθητικές, τεχνικές σύνθεσης και έχει στο ενεργητικό του έξι κυκλοφορίες «Infinite Spaces and Beyond» (2014), «Wolf» (2015) , «Tradition Noise» (2015)», το «Radio Oblivion (2016)» και το «Interrogation of the Crystalline Sublime» (2016) είναι τα πιο πρόσφατα άλμπουμ του.

Έχει παρουσιάσει έργα του σε: Αθήνα, Μαδρίτη, Βαλένθια, Λονδίνο, Παρίσι…

Έργα του έχουν μεταδοθεί παγκοσμίως σε τοπικούς και εθνικούς σταθμούς όπως το ραδιόφωνο 3 της Ισπανίας, το πολωνικό και νορβηγικό εθνικό ραδιόφωνο και το RTÉ Ireland. Εργάστηκε με τον σκηνοθέτη Thomas Mohr στις ταινίες του «Resonance» & «Learning curve», οι οποίες και οι δύο επιμελήθηκαν από την LIMA Media Art Platform (πρώην NiMK). Το ‘Resonance’ ήταν μέρος της επιλογής Best Of του φεστιβάλ Ars Electronica το 2010.

Έχει γράψει κριτικές για το δίκτυο ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών VPRO (Vrije Geluiden) και είναι επιμελητής συναυλιών και φιλοξενεί δύο εθνικές ραδιοφωνικές εκπομπές στην Ολλανδία, το «Kraak Helder» και το «Inventions for Radio», και οι δύο παρουσιάζονται στο Concertzender. Και τα δύο προγράμματα επικεντρώνονται στην προώθηση της καινοτόμου ηλεκτροακουστικής και της ραδιοφωνικής τέχνης. Οι συνεργασίες περιλαμβάνουν το νέο ραδιοφωνικό εργαστήριο BBC.

Έχει λάβει αναθέσεις από τους: IO SOUND (ca), Bedouin Records (uae), Bastikaya Tapes (uae), Silent Records (ΗΠΑ), Time Symmetric (US), WORM Rotterdam, Moving Records Records, Smikkelbaard (nl).

Το έργο του για το Carillon ‘EANN’ είχε πρεμιέρα στην εκκλησία του St Bavo στο Haarlem και επιλέχθηκε ως το κομμάτι που άνοιξε το διάσημο φεστιβάλ LE GUESS WHO στην Ουτρέχτη το 2017.

Ο Martijn μοιράστηκε τη σκηνή και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Kim Cascone, οι Twine, Blevin Blectum, Mitchell Akiyama, Rosa Menkman, Marijn Korff de Gidts, Giulio Aldinnucci, ποιητής Martin Reints, ηθοποιός Annette Kouwenhoven, Armen Alberts, Fred Gales, Philippe Petit, Giulio Aldinucci , Lucrecia Dalt, Freida Abtan και Scant Intone.

Ο Γιάννης Κοτσώνης είναι μουσικός και αυτοσχεδιαστής που ζει στην Αθήνα. Έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική μουσική για θέατρο, χορό, βίντεο, εγκαταστάσεις πολυμέσων και ταινίες. Έχει τακτικές συναυλίες και συνεργάζεται συχνά με άλλους μουσικούς, συμπεριλαμβανομένης μιας μακροχρόνιας αυτοσχεδιαστικής συνεργασίας με τη Δανάη Στεφάνου, υπό την επωνυμία acte vide. Έχει κυκλοφορήσει επτά ατομικά άλμπουμ, με το alias Sister Overdrive και με το δικό του όνομα, και έχει συνεισφέρει μουσική του σε πολλές συλλογές. Εργάζεται επίσης ως συντονιστής εργαστηρίου / παραμονής (KNOTmusic, minor act, Syros Sound Meetings) και παρουσιάζει εβδομαδιαίες πειραματικές μουσικές εκπομπές στο ραδιόφωνο Indieground της Αθήνας.

Links:

http://www.immovablesubstance.com/
http://acte-vide.blogspot.gr/
http://bastakiyatapes.com/album/radio-oblivion