Το 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου τη Δευτέρα 11 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στις 9.00 μμ, προσφέρει στο εκλεκτό του κοινό μοναδική παράσταση με τίτλο «Η Αγάπη θέλει δύο» και πρωταγωνιστές τους Μάριο Φραγκούλη και Έλλη Πασπαλά.

 
Για τη συναυλία αυτή η Ευαγγελία Ράπτη – Στεργιούλα, γράφει:
 
Οι δύο καλλιτέχνες αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές τους και μαζί να περιοδεύσουν σ’ όλη την Ελλάδα για να  τιμήσουν με τον τρόπο αυτόν και τον ελληνικό λαό και τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του Ελληνικού Κινηματογράφου.
 
Ναι! Ήταν το 1914 τότε που η «Γκόλφω» -ένα ερωτικό δράμα της εποχής, δραματικό ειδύλλιο του Σπύρου Περεσιάδη, έργο θρύλος στο ελληνικό θέατρο, που το 1893 πρωτοπαίχτηκε στην Ακράτα της Αχαΐας, γυρίστηκε ταινία.  Είναι η πρώτη -πλην όμως βουβή- ελληνική ταινία μεγάλου μήκους. Σήμερα, 2014, έχουν γυριστεί πάνω από 2800 ταινίες. Εκατό δημιουργικά χρόνια ελληνικού κινηματόγραφου! Την επέτειο αυτή τιμούν με τη μουσική τους περιοδεία οι παραπάνω καλλιτέχνες.
 
Μαζεμένοι οι «έρωτες» για το ελληνικό κοινό. Από τη μια οι ελληνικές ταινίες με τα πολυαγαπημένα και αλησμόνητα τραγούδια τους και από την άλλη δύο φωνές μοναδικές. Ο Μάριος Φραγκούλης τενόρος, με τη δυναμικότερη παρουσία στο ελαφρό τραγούδι, το μιούζικαλ, την όπερα και την αρχαία τραγωδία. Η Έλλη Πασπαλά, γνήσιο παιδί του Μάνου Χατζιδάκι αλλά στενά συνδεδεμένη στο ξεκίνημά της με τον Μίκη Θεοδωράκη, έχει χαρακτηριστεί ως «μία από τις πιο εκφραστικές και αισθαντικές φωνές».
 
Πρόκειται για μια συνεργασία που υπόσχεται πολλά επί σκηνής: τραγούδια χιλιοτραγουδισμένα, τραγούδια βγαλμένα μέσα από τη ζωή μας, όχι μόνο από τη «ζωή του ελληνικού κινηματογράφου», αλλά τραγούδια γεμάτα αναμνήσεις καθώς τα περισσότερα από αυτά έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές και περιγράφουν άλλες εποχές, νοσταλγικές!
 
Η Πασπαλά, μιλώντας για τη συνεργασία αυτή δηλώνει πως «…σκεφτόμασταν μια ενδεχόμενη συνεργασία, και τώρα ήρθε η σωστή στιγμή. Θέλαμε και οι δύο να προσεγγίσουμε το υλικό αυτό με φρέσκο τρόπο, κανείς μας δεν ήθελε να αναμασήσει τα παλιά. Διαθέτουμε μια κοινή αισθητική και ο ένας συμπληρώνει τον άλλο».
 
Η ερμηνευτική τους δεινότητα αποτελεί ισχυρό κίνητρο για όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις. Από το ρεπερτόριο αναδύονται αρώματα και προβάλλουν χρώματα μια άλλης εποχής. Ανακαλούν ηθοποιούς που έδρασαν στα πρώτα δύσκολα χρόνια της ελληνικής κινηματογραφικής πορείας, σκηνές κωμικές και δραματικές, σκηνές που άφησαν τα σημάδια τους στις καρδιές μας.
 
Δύο ονόματα μεγάλα, δύο φωνές ξακουστές σε όλον τον κόσμο, δυο καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες που προκαλούν και προσκαλούν όλους μας να τους ακούσουμε. Το 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου φιλοξενεί δυο διαμάντια της μουσικής, δυο ταλέντα, το ένα καλύτερο από το άλλο –ας διαλέξει ο καθένας μόνος του ποιο είναι το «ένα» και ποιο το «άλλο»- τον Μάριο Φραγκούλη και την Έλλη Πασπαλά, τη Δευτέρα 11 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου.
 
Το 43ο Φεστιβάλ μας υπόσχεται μια μοναδική συγκίνηση.

 
Η ταυτότητα της παράστασης:

Επιμέλεια προγράμματος: Μάριος Φραγκούλης, Έλλη Πασπαλά, Ενορχηστρώσεις: Dаvid Lynсh, Σχεδιασμός φώτων: Κώστας Αλεξίου, Μαρία Βενιατάκη, Επιμέλεια ήχου: Δημήτρης Μπουρμπούλης, Παραγωγή: Tеаm-sрirit.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Dаvid Lynсh: τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο, πίκολο, κρουστά, Γιώργος Καλούδης: τσέλο, λύρα, μαντολίνο, κιθάρα, κρουστά, Τάκης Φαραζής: πιάνο , ακορντεόν, Πέτρος Βαρθακούρης: κοντραμπάσο, κιθάρα, Κώστας Μυλωνάς: ντραμς & κρουστά.