Το Megaron Plus μας καλεί τη Δευτέρα 22 Μαρτίου να παρακολουθήσουμε τη διάλεξη του χαρισματικού Βρετανού μαθηματικού, ακαδημαϊκού και συγγραφέα Marcus du Sautoy. Ένας από τους πιο χαρισματικούς ανθρώπους στην επικοινωνία της επιστήμης, έρχεται στην Αθήνα για να μιλήσει για τη μεγάλη του αγάπη, τα μαθηματικά, αλλά και τα δύο του πάθη: τους πρώτους αριθμούς και τη συμμετρία.

Στις 22 Μαρτίου, στην εκδήλωση του Megaron Plus, ο Μάρκους ντι Σοτόι (Marcus du Sautoy) θα είναι μαζί μας για να λύσει όλες τις απορίες μας σχετικά με το ταξίδι του στον υπέροχο και μυστηριώδη κόσμο των μαθηματικών!

Tον διάσημο Βρετανό μαθηματικό και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος θα δώσει διάλεξη με τίτλο Αναζητώντας το Σεληνόφως: Το ταξίδι ενός Μαθηματικού στη Συμμετρία, θα παρουσιάσει στο κοινό ο μαθηματικός και συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Ο Μάρκους ντι Σοτόι γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1965. Είναι καθηγητής στην έδρα Charles Simonyi για τη Δημόσια Κατανόηση της Επιστήμης (διαδέχτηκε τον Ρίτσαρντ Ντόκινς) και καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, καθώς και επιστημονικός συνεργάτης στο New College. Έχει υπάρξει επισκέπτης καθηγητής στην École Normale Supérieure του Παρισιού, στο Ινστιτούτο Max Planck της Βόννης και στα Πανεπιστήμια του Ισραήλ και της Καμπέρας.

Ο Μάρκους ντι Σοτόι είναι συγγραφέας πολλών ακαδημαϊκών άρθρων και βιβλίων για τα μαθηματικά με αποκορύφωμα το μπεστ σέλερ «Η μουσική των πρώτων αριθμών» (Fourth Estate, 2003), το οποίο μεταφράστηκε σε 10 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών (εκδόσεις Τραυλός).