Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα βήματα του Καρυοθραύστη στη χώρα του παραμυθιού, απολαμβάνοντας μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις όλων των εποχών: το μπαλέτο Καρυοθραύστης, σε μουσική Πιότρ Ι. Τσαϊκόφσκι, που κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Badminton, με τα παγκοσμίου φήμης Universal Ballet της Κορέας.

Η πολυαγαπημένη χριστουγεννιάτικη παράσταση χορού παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Αθήνα από τα Universal Ballet, σε χορογραφία του 1934 από τον Vasily Vainonen, με περαιτέρω προσθήκες από τον Oleg Vinogradov.

Ο Καρυοθραύστης είναι μπαλέτο σε δύο πράξεις κι έχει χορογραφηθεί περισσότερες φορές από κάθε άλλη παράσταση χορού, σε όλο τον κόσμο. Βασίζεται στην ιστορία του Ε.Τ.Α. Hoffman Ο Καρυοθραύστης κι ο Βασιλιάς των Ποντικιών και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1892, σε χορογραφίες του Marius Petipa.

Η πλοκή αναφέρεται στο δώρο που έκανε στη μικρή Clara ο νονός της την παραμονή των Χριστουγέννων, και δεν είναι άλλο από έναν κινούμενο στρατιώτη, που λειτουργεί ως Καρυοθραύστης. Όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, η Clara αποκοιμιέται και ταξιδεύει στη χώρα του παραμυθιού, όπου όλα της τα παιχνίδια, μαζί κι ο Καρυοθραύστης, ζωντανεύουν και πολεμούν με τα μεγάλα ποντίκια που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Τελικά, ο Καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα, ξεκινώντας με την Clara για ένα μαγικό ταξίδι. Όμως, την ημέρα των Χριστουγέννων το μικρό κορίτσι ξυπνά και το μόνο που κρατά στα χέρια της είναι ο Καρυοθραύστης, το παιχνίδι που της δώρισε ο νονός της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπαλέτο «Καρυοθραύστης» παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Christmas Magic World, ενός παραμυθένιου χριστουγεννιάτικου πάρκου ψυχαγωγίας και εκδηλώσεων, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου Badminton, από τις 21 Νοεμβρίου 2009 έως τις 10 Ιανουαρίου 2010, από την Attract Productions και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Με συνολική έκταση 6 στρεμμάτων, το Christmas Magic World θα είναι, από φέτος, ο πιο μαγικός χριστουγεννιάτικος κόσμος, με χριστουγεννιάτικη αγορά όπου θα μπορούμε να προμηθευθούμε δεκάδες προϊόντα σε 50 παραμυθένια σπιτάκια, εργαστήρια δημιουργίας για παιδιά, αλλά κι ένα συναρπαστικό funpark με παγοδρόμιο, carousel, 2 πίστες αναρρίχησης, τραμπολίνο, τρενάκι και το κάστρο των ιπποτών. Από τις 21 Νοεμβρίου και για επτά εβδομάδες, το αστέρι των Χριστουγέννων θα φωτίσει το Christmas Magic World, με πολλά εορταστικά happenings και δώρα για τους χιλιάδες επισκέπτες του!