Η μουσική σκηνή Δίπλα στο Ποτάμι, ξεκινάει δυναμικά τη νέα χρονιά φιλοξενώντας για δύο βραδιές τον Lolek, ένα από τα ονόματα που έχει ξεχωρίσει στη νέα ελληνική σκηνή, με guests τον Στάθη Δρογώση στις 15 Ιανουαρίου και τον Νίκο Χαλβατζή στις 16.

Ο Lolek, εκτός από υπέροχες διασκευές, θα μας παρουσιάσει και το ντεμπούτο άλμπουμ του Alone, που κυκλοφορεί από την Inner Ear Records.

Το Alone είναι ένας δίσκος 10 κομματιών, με την κιθάρα και το ακκορντεόν να αποτελούν τον κύριο οδηγό στον μικρόκοσμο του Lolek. Εξομολογητικοί στίχοι, οι οποίοι στήνουν ένα σκηνικό χαρμολύπης, με θέματα όπως η αγάπη, η θρησκεία, η απομόνωση, ο θάνατος και η ομορφιά, δίνουν την ευκαιρία στον καθένα να ταυτιστεί μαζί τους και δένουν αρμονικά με την βαθιά αλλά και δυναμική φωνή του. Ερμηνεία λιτή, άμεση και υπογείως ειρωνική. Μουσική χωρίς φόρμες, καθαρή, έρχεται απερίφραστα ως ειλικρινής αποτίμηση του δημιουργού της.

Ο Lolek χειρίζεται άρτια την δύναμη της κιθάρας και της φωνής του και σε συνδυασμό με την απέριττη ενορχήστρωση αναδεικνύεται σε έναν τραγουδοποιό που σε εκπλήσσει με την υποβλητική του ικανότητα. H μινιμαλιστική προσέγγιση, η απογυμνωμένη ερμηνεία, ο ανεπιτήδευτος λυρισμός είναι στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα ενός νεορομαντικού ντεμπούτου. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Lolek μέσα στην απλότητά της δημιουργεί ένα προσωπικό και καθηλωτικό κλίμα, που δεν έχει τίποτα να υπερασπιστεί πέρα από την ειλικρίνεια ενός ιδιοσυγκρασιακού μουσικού, τοποθετώντας από την αρχή τον πήχη ψηλά.