Το Μουσικό Προαύλιο Badminton παρουσιάζει τον Λάκη Χαλκιά, για μια συναυλία με τίτλο “Στης πικροδάφνης τον ανθό”, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Στη συναυλία, θα παρουσιαστούν οι μεγάλες στιγμές της δισκογραφίας του κι ένα Ηπειρώτικο γλέντι προς τιμή του μεγάλου δασκάλου Τάσου Χαλκιά

 

Κλαρίνο: Σταύρος Καψάλης

 

Ο Λάκης Χαλκιάς έρχεται στο Μουσικό προαύλιο για να μας θυμίσει τραγούδια γεμάτα ποίηση και πρωτότυπες κοινωνικοπολιτικές ιδέες. Αυτό θα συμβεί στο πρώτο μέρος.

 

Στο δεύτερο, μαζί με τον κορυφαίο κλαρινίστα Σταύρο Καψάλη θα μας μυήσουν στο κλίμα του Ηπειρώτικου πανηγυριού.

 

Μία συναυλία που θα εξελιχθεί σε γιορτή αφιερωμένη στον πατέρα του Τάσο Χαλκιά (1914-1992), μέγα δάσκαλο της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης και κορυφαίο παραδοσιακό κλαρινίστα.

 

Ο Λάκης Χαλκιάς κλείνει φέτος 50 χρόνια μουσικής πορείας και αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.

 

Το ιδιοσυγκρασιακό ηχόχρωμα της φωνής του έχει συνδεθεί με αριστουργηματικά τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου, όπως τα: «Μαλαματένια λόγια», «Η φάμπρικα», «Ο δάσκαλος», «Η μπαλάντα του μετανάστη», «Ο τόπος μας είναι κλειστός» κ.ά.

 

Οι ερμηνείες του σε παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου όπως τα: «Γιάννη μου το μαντήλι σου», «Ο Μενούσης», «Δεν μπορώ μανούλα μ’», «Στης πικροδάφνης τον ανθό», «Βασιλικός θα γίνω» κ.ά., παραμένουν αξεπέραστες.