Ένας από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές της νέας γενιάς, ο Κώστας Παυλίδης, παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα αυτή την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 στο Χυτήριο. Τσιγγάνικες και ethnic μελωδίες, λαϊκές μουσικές διασκευασμένες σε μια lounge εκδοχή και τραγούδια από τη δισκογραφική του συνεργασία με τον Αντώνη Απέργη, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο, ατμοσφαιρικό live.

Συντελεστές:

Κιθάρα, νέι, τραγούδι: Κώστας Παυλίδης

Ηλεκτρική κιθάρα, κανονάκι: Αντώνης Απέργης

Κλασική κιθάρα, ούτι: Λευτέρης Χαβουτσάς

Κρουστά: Άγγελος Πολυχρόνου

Ηλεκτρικό μπάσο: Χρήστος Ράντης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 1974. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του ήταν φανερή η αγάπη του για τη μουσική και το τραγούδι. Τραγουδά από πολύ μικρός, ενώ την πρώτη του εμφάνιση σε κοινό την έκανε σε ηλικία 12 ετών σε μια συναυλία που διοργάνωσε η «λαϊκή επιμόρφωση» στην Αγία Βαρβάρα. Η δασκάλα του στο δημοτικό τον σύστησε στον Μενέλαο Καραμαγγιόλη που τότε ετοίμαζε το POM. Μέσω του σκηνοθέτη γνωρίστηκε με τον Νίκο Κυπουργό. Μπορεί να εμφανίστηκε φευγαλέα στην ταινία ως ηθοποιός, τραγούδησε όμως τα κύρια μουσικά θέματα – συνθέσεις του Νίκου Κυπουργού, κερδίζοντας πολύ εύκολα, όπως ήταν φυσικό, τις καλύτερες κριτικές από τους κινηματογραφικούς και τους μουσικούς κριτικούς. Η ταινία βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και αμέσως μετά κυκλοφόρησε το soundtrack.Τον Νοέμβριο του 1994 κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΡΔΙΑ».

Τέσσερα χρόνια αργότερα ολοκληρώνεται ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος «ΒΓΑΛΕ ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑ», με συνθέσεις, στίχους και ενορχηστρώσεις του Αντώνη Απέργη και με παραγωγό τον Μιχάλη Νικολούδη. Στον εν λόγω δίσκο συμμετέχουν καταξιωμένοι Έλληνες σολίστες όπως ο Χρήστος Τσιαμούλης (έγχορδα), Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα πολίτικη), Χάρης Λαμπράκης (νέϋ), Βαγγέλης Καρύπης (κρουστά), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί).

Η σχέση του με τη δισκογραφία συνέχισε να είναι επιλεκτική και μόνο σε επίπεδο συμμετοχών σε δίσκους των Μανώλη Γαλιάτσου, Δημήτρη Παπαποστόλου και τελευταία του Γιώργου Ανδρέου και του Πέτρου Δουρδουμπάκη.

Συμμετέχει επίσης στο δίσκο «Οι δικοί μας τσιγγάνοι» που περιέχει το υλικό της συναυλίας που έγινε στο ΜΕΤΡΟ το 1993. Η ερμηνεία του στο “Jastar amenge dur”, αλλά και στο τραγούδι «Καλή τύχη» του Απόστολου Καλδάρα απέσπασε τα πλέον επαινετικά σχόλια, και τα δύο αυτά τραγούδια προκάλεσαν και τη μεγάλη επιτυχία του. Ο Κώστας Παυλίδης έχει λάβει μέρος στις συναυλίες του ΣΕΙΡΙΟΥ, του Μάνου Χατζιδάκη.