Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής, ο Κωνσταντίνος Βήτα, θα βρεθεί στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής για μια συναυλία, την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013, στις 21.00.

 

Με μακρά ιστορία στην ηλεκτρονική μουσική και τεράστια απήχηση από την εποχή των καινοτόμων Στέρεο Νόβα έως σήμερα, ο Κωνσταντίνος Βήτα έχει διαγράψει σπουδαία πορεία που αφορά σε ποικίλες ενασχολήσεις, όπως μουσική για κινηματογραφικές ταινίες, για θεατρικά έργα, χορευτικές παραστάσεις κ.α. Με αφορμή την “Αντήχηση”, το 8ο προσωπικό άλμπουμ του Κωνσταντίνου Βήτα, ο Κήπος του Μεγάρου θα αντηχήσει έντονα ηλεκτρικά και χιπ χοπ  στοιχεία. Τα τραγούδια βαθιά αποκαλυπτικά εκπέμπουν στοχασμό, με αναφορές σε κοινωνικά θέματα, στα δυσεπίλυτα ζητήματα της αγάπης αλλά και ένα διαλογισμό για την αξία και τη μελαγχολία της μοναχικότητας.

 

Ένα άλμπουμ συναισθηματικά γυμνό και γεμάτο από τις αντανακλάσεις της κρίσης  και του προσωπικού επαναπροσδιορισμού, αλλά και το μοτίβο που διακατέχει όλη του τη μουσική πορεία, ότι σημασία δεν έχουν τόσο οι απαντήσεις όσο η αναζήτηση. Η Αντήχηση είναι διεισδυτική, γεμάτη από μελωδίες, σαν ένας δρόμος που στην πορεία του γίνεται αποκαλυπτικός. Τα τραγούδια ” Ένδεια” και “Ατέλειωτα Χρυσάνθεμα” μοιάζουν σαν να ξέφυγαν από τον μουσικό κόσμο των Στέρεο Νόβα. Η Αντήχηση κυλάει σαν άγριος υδράργυρος, σαν ασημένια διαδρομή που κλείνει μέσα της ηχοχρώματα και εικόνες, την ηχώ της εποχής.

 

“Η Αντήχηση, λέει ο ΚΒΗΤΑ, μοιάζει με ένα γράμμα, ένα e-mail που στέλνεις σε ένα φίλο σου προσπαθώντας να του εξηγήσεις πώς περνάς αυτό τον καιρό. Είναι ένα ημερολόγιο με σκόρπιες σκέψεις, φευγαλέες εικόνες που μεταφέρουν τον απόηχο των πραγμάτων σήμερα”. Αλλά η Αντήχηση είναι απλά το εφαλτήριο για την εμφάνιση στον κήπο του Μεγάρου, όπου ο Κωνσταντίνος ως ‘ιδιόμορφος ξεναγός’, θα μας παρασύρει σε μία προσωπική και ποιητική διαδρομή….στην καθημερινότητα, στους δρόμους της πόλης, στον χρόνο και στο πολύτιμο και σπουδαίο παρελθόν του. Αυθαίρετα και αυθόρμητα ο ΚΒ θα επιλέξει τους σταθμούς της διαδρομής, φωτίζοντας σημεία όπου ο χρόνος άφησε να ξεθωριάσουν.

 

Είναι ωραίο να περπατάς μόνος στους δρόμους της πόλης αλλά είναι ακόμα καλύτερο όταν συνοδεύεσαι από φίλους. Ο Μανώλης Φάμελος και ο Vassilikos θα είναι οι φίλοι συνοδοιπόροι στον ‘περίπατο’ στο κήπο του Μεγάρου, αλλά και κάποιοι ακόμα που προτιμούν τις εκπλήξεις.

 

 

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Σύμφωνα με πληροφορίες της Τροχαίας Αττικής και της Αστυνομίας, όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας θα είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι μετά τις 19.00. Ο σταθμός του Μετρό, Μέγαρο Μουσικής θα ανοίξει στις 21.00.

 
Η πρόσβαση στο Μέγαρο Μουσικής πριν τις 21.00, είναι εφικτή από τον επόμενο σταθμό της μπλε γραμμής, των Αμπελοκήπων, ο οποίος παραμένει ανοιχτός όλη την ημέρα.

 
Η συναυλία του Κωνσταντίνου Βήτα στο κήπο του Μεγάρου θα ξεκινήσει στις 21.15.