Είμαστε μέρος ενός ζωντανού μουσείου. Η πρόσφατη ιστορία μας υπάρχει μόνο ως πολύτιμη κληρονομιά του παρελθόντος, μέχρι να επαναπροσδιοριστεί και να αποκτήσει νέα διάσταση. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αντικείμενα τα οποία διαφυλάχθηκαν σε παλαιότερες γενιές με φροντίδα, θεωρούνται πλέον μοναδικά ή πολύτιμα καθώς μετά τη μαζική αναπαραγωγή τους και την υπερβολική χρήση τους, αφανίστηκαν στο παρελθόν. Μόνο κάποια, από τύχη σώζονται μέχρι σήμερα, καθιστώντας τα σπάνια.

Η έκθεση Secrets μας καλεί να μεταβούμε από προηγούμενες αφηγήσεις του παρελθόντος, στο σήμερα, να αποδεσμευτούμε από τα λατρευτικά εικονο-είδωλα του χθες, να προχωρήσουμε στην κουλτούρα του τώρα.

Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι τυχαίο ότι η έκθεση φιλοξενείται στο ιστορικό κτίριο επί της οδού Βασιλικής που σχεδίασε και έχτισε ο Ernst Ziller το 1893. Με την πάροδο των χρόνων το κτίριο άλλαξε αρκετές χρήσεις, εμπορικές και ιδιωτικές –  από αρχοντικό μεταλλάχθηκε τη δεκαετία του 20 και χαράχθηκε στη συλλογική μνήμη των Αθηναίων ως το δημοφιλές ξενοδοχείο “Park”, στη συνέχεια ως εμπορικό κατάστημα εισαγωγής προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας από τη Βραζιλία, ενώ σήμερα στεγάζει τα γραφεία του ομίλου εταιρειών Hellas Group.

Οι καλλιτέχνες της έκθεσης αναλαμβάνουν το ρόλο του σύγχρονου αρχαιολόγου στην προσπάθειά τους να επαναπροσδιορίσουν όλα αυτά τα στοιχεία της καθημερινότητας που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας μας.  Στην πορεία θα βιώσουν την αληθινή και πραγματική αξία της ανακάλυψης. Μέσα από ένα κρυφό και αινιγματικό περιβάλλον, χειροπιαστές ιστορίες αποκαλύπτουν μυστικά που ούτε φανταζόμαστε.

Συμμετέχουν: Ιάνθη Αγγελίογλου, Ινώ Βαρβαρίτη, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Εύα Μαραθάκη, Θεοδώρα Μιχελοπούλου, Μαρία Λουίζα Μπίρη, Φωτεινή Παλπάνα, Ηλίας Πολυχρονιάδης

Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος


PERFORMANCE SERIES

Urban Swarm

Choreogenic & co.
Site specific performance
Πέμπτη 26 Oκτωβρίου, 17:30- 17:50
Οδός Σκουζέ & Βασιλικής, Αθήνα
Μελέτη κίνησης μέσω παραμετρικού σχεδιασμού: Νίκος Κουρνιάτης, Χρυσούλα Καραδήμα
Χορογραφική σύνθεση: Γεωργία Αντζάμπου
Συν-δημιουργοί – performers: Μαρία Βλαχοστεργίου, Μαριλένα Βλαχοσωτήρου, Πηγή Λομποτέση, Νάντια Παλαιολόγου, Μαίρη Ταλιαμπέ
Πρωτότυπη μουσική: Sons of Zevedeus
Remix πρωτότυπης μουσικής: Θέμης Βασιλείου
Συντονισμός: Χρυσούλα Καραδήμα
Επικοινωνία: Κωνσταντίνα Βουρνά

Final[5]: Mythical Cities

Theatre enCorps
Πέμπτη 26 Oκτωβρίου, 18:00 – 18:55
Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Αθήνα
Concept, design & Performance: Ana Sánchez-Colberg
Sound score: Ana Sánchez-Colberg
Επιμέλεια Performances: Θάνος Βόβολης


H έκθεση Secrets πραγματοποιείται από το Athens Intersection σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου.

Το Athens Intersection επιμελείται ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, συντονίζει η Φωτεινή Καπίρη, και τη σειρά Performances επιμελείται ο Θάνος Βόβολης.

Η έκθεση SECRETS φιλοξενείται από την εταιρεία My Odyssey μέλος του Hellas Group, η οποία εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αποκλειστικών ταξιδιωτικών εμπειριών υψηλού επιπέδου.


Φωτογραφία θέματος: Φίλιππος Θεοδωρίδης