Η νέα πρωτοποριακή δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα έρχεται φέτος στα σχολεία με την διαδραστική παράσταση

«Το Τσίρκο που Κοιμήθηκε» της Χαράς Γιαννακοπούλου, σε σκηνοθεσία  Αντιγόνης Γύρα , μουσική Ορέστη Τάνη και χορογραφία της ομάδας.

»Κάποτε ήταν μια πόλη που τσίρκο και θεατές ήταν ένα. Χρειάζονταν το ένα το άλλο   και ζούσανε καλά και χαρούμενα. Ήταν φυσικά ένα τσίρκο χωρίς ζώα. Όμως εκεί δούλευε κι ένας υπνωτιστής, ο oποίος σκαρφίστηκε ένα σχέδιο που θα τον έκανε άρχοντα της πόλης και θα μπορούσε να τους ορίζει όλους. Υπνώτισε τους πάντες, έγινε δήμαρχος της πόλης και το τσίρκο διαλύθηκε»…

Η Αντιγόνη Γύρα, ιδρύτρια της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα, οραματίστηκε πριν από χρόνια το χοροθέαμα ως μέσο για την ψυχαγωγία και επαφή των παιδιών στις πρώτες σχολικές ηλικίες. Είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να γνωρίσει στα παιδιά του δημοτικού μια μορφή τέχνης που δε συνηθίζουν να παρακολουθούν, η οποία θα τους ανοίξει νέους δρόμους αντίληψης κι έκφρασης: το χοροθέατρο, το σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο!

Οι έξι περφόρμερς-εμψυχωτές σε συνεργασία με μαθητές και δασκάλους στήνουν μια διαφορετική παράσταση για τη συλλογικότητα, τη συνεργασία, το «μαζί» και την έννοια της ομάδας, ανατρέποντας τη σχολική καθημερινότητα, ενώ αναπάντεχες εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη μέσα στο χώρο του σχολείου που γεμίζει χορό, ακροβατικά, θέατρο, χρώματα και μουσική από την πρωινή συγκέντρωση μέχρι την 4η διδακτική ώρα.

Η ομάδα

Σύλληψη Δράσης – Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Γύρα
Σύλληψη ιστορίας – Κείμενα: Χαρά ΓιαννακοπούλουΠρωτότυπη μουσική: Ορέστης Τάνης
Χορογραφία: Η ομάδα
Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου
Εικαστικό περιβάλλον: Ευδοκία Βεροπούλου, Τόνια Αβδελοπούλου
Βοηθός Χορογράφος: Αφροδίτη ΒερβενιώτηΔιδασκαλία τραγουδιών: Αλίκη Αβδελοπούλου
Βίντεο: Χρήστος Μαυρίδης

Ερμηνευτές/ Εμψυχωτές: Ευγενία Δελιαλή, Βασίλης Ζώης, Φλώρα Καλομοίρη, Άρτεμις Λαμπίρη, Ανθή Θεοφιλίδου/Ευγενία Σιγαλού, Φάνης Παυλόπουλος

Φωτογραφίες: Ελένη Τάξερη, Σάκης Ψαρρός, Φάνης Παυλόπουλος
Γραφιστικά: Μυρτώ Δεληβοριά