Ο Αθηναίος πιανίστας σπούδασε στο Ωδείο του Παρισιού και έχει εμφανιστεί ως σολίστ υπό την διεύθυνση σπουδαίων μαέστρων σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Διδάσκει στο Ωδείο του Παρισιού ως καθηγητής από το 2004.

Στις 4 Μαρτίου ο Ζουγανέλης θα παρουσιάσει τα ακόλουθα έργα: το ιταλικό κοντσέρτο του Bach, τις παραλλαγές σε ντο ελάσσονα του Beethoven, δύο impromptus του Schubert, μια επιλογή από πρελούδια Debussy και Ραχμάνινοφ.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Johann Sebastian Bach (1685-1750): Ιταλικό κοντσέρτο, BWV 971
Ludwig van Beethoven (1770-1827): 32 παραλλαγές σε ντο ελάσσονα, WoO80
Franz Schubert (1797-1828): Impromptus αρ. 3 και αρ. 2, op. 90
Claude Debussy (1862-1918): Πρελούδια, τ. 1 (επιλογή)
Σεργκέι B. Ραχμάνινωφ (1873-1943): Πρελούδια, op. 23 και op. 32 (επιλογή)

Βιογραφικό

Ο Κάρολος Ζουγανέλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σε ηλικία 15 ετών έλαβε το Δίπλωμα πιάνου με Άριστα Παμψηφεί, Πρώτο Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως, στην τάξη της Μυρτούς Μαυρίκου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Μαθήτευσε επίσης κοντά στην Φοίβη Βάλληνδα και στην Ελισάβετ Κουναλάκη.

Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στην τάξη πιάνου του Gérard Frémy (μαθητής των Yves Nat και Heinrich Neuhaus) στο Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, από το οποίο έχει λάβει 4 Master: Πιάνο, Φωνητική Συνοδεία, Οργανική Συνοδεία και Μουσική Δωματίου. Έχει μελετήσει με τους Leon Fleisher, Christian Zacharias, György Sebők, Idil Biret, Pierre-Laurent Aimard και Dominique Merlet.

Έχει βραβευθεί επανειλημμένως σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου, σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία. Έχει δώσει ρεσιτάλ στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης, έχει κάνει περιοδείες συναυλιών στην Αμερική (New York, Washington DC, Michigan, Florida) και έχει παραδώσει σεμινάρια διδασκαλίας σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια.

Ο Κάρολος έχει παίξει υπό τη διεύθυνση μαέστρων όπως οι Michael Gielen, János Fürst, Iván Fischer, Zsolt Nagy, David Robertson και Jeffrey Milarsky, και έχει διατελέσει επίσημος πιανίστας του διεθνούς διαγωνισμού Operalia, που διοργανώνει ο Placido Domingo.

Το φθινόπωρο του 2016 ανέλαβε τη μουσική προετοιμασία των σολίστ του μιούζικαλ του Broadway «42nd Street», τελευταία μεγάλη παραγωγή του Théâtre du Châtelet στο Παρίσι.

Το 2017 θα εμφανιστεί για σειρά συναυλιών στην Κίνα και θα παραδώσει σεμινάρια σε Κινεζικά Πανεπιστήμια. Έχει ηχογραφήσει επανειλημμένως για την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο στη Γαλλία και την Ελλάδα. Από το 2004 είναι καθηγητής στο Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris.

Ιστοσελίδα: http://www.karoloszouganelis.com/