Ο διάσημος μεξικανός συγγραφέας θα δώσει μία ενδιαφέρουσα διάλεξη στις 6 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των πολυθεματικών εκδηλώσεων του Megaron Plus.

Ο Κάρλος Φουέντες είναι μια εμβληματική προσωπικότητα της σύγχρονης λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας. Το πρώτο του βιβλίο η Εκστρατεία κυκλοφόρησε στην Ελλάδα πριν από 15 χρόνια και αγαπήθηκε αμέσαως από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Σημαντικότερο πεζογράφημά του θεωρείται Η Δική μας Γη (Terra Nostra, 1975), που πραγματεύεται την ισπανική και λατινοαμερικάνικη ιστορία ανά τις εποχές και αποτελεί έναν στοχασμό πάνω στο χρόνο.

Επίσης, ο Κάρλος Φουέντες αρθρογραφεί στην έγκριτη εφημερίδα της Βραζιλίας Folha de S. Paulo, επιμελείται οπτικοακουστικών παραγωγών με θέμα τη μεξικανική πεζογραφία και εκδόσεων για τη διάδοση της αγγλοσαξονικής λογοτεχνίας και συνεργάζεται με την ισπανική ραδιοτηλεόραση στην εκπομπή «Αυτή είναι η πατρίδα μου».

Η διάλεξη που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτης και τις Εκδόσεις Άγρα, θα δοθεί  στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση. Η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη θα προλογίσει τη διάλεξη και θα συντονίσει τη συζήτηση του διάσημου συγγραφέα με το κοινό.

Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία στο Μεξικό αλλά και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας του Μεξικού (1984), το βραβείο Miguel de Cervantes (1987), το βραβείο Romulo Gallegos (1997) που συνιστά την ανώτατη διάκριση για έναν ισπανόφωνο συγγραφέα, ενώ η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε το 1992 τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.

Η διάλεξη του Κάρλος Φουέντες θα αρχίσει στις 19.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με δελτία προτεραιότητας, τα οποία διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.