Τι σχέση έχει ο Γκαίμπελς με τον Χατζηαβάτη; o Καβάφης με την Κλεοπάτρα; o Νιόνιος με τον Τσώρτσιλ; Και πως το δάγκωμα μιας μαϊμούς ευθύνεται για την Μικρασιατική εκστρατεία;

H Artifactory παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου σκιών “Ο Καραγκιόζης το 31 π.Χ. στην Αλεξάνδρεια” με τους καλλιτέχνες Σπύρο Αγγελόπουλο, Άθω Δανέλλη, με πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση με ήχους και εξαίσια όργανα της Μεσογείου από τον Ευγένιο Βούλγαρη, και αφετηρία το ποίημα του Κ. Καβάφη “Το 31 π.Χ. στην Αλεξάνδρεια” στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, στις 13 και 14 Ιουλίου 2024 στο πλαίσιο του πλαίσιο του προγράμματος 2024 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Το έργο αναδεικνύει τη ναυμαχία του Ακτίου, ένα κρίσιμο γεγονός της ελληνιστικής αρχαιότητας, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που αντικατοπτρίζει σύγχρονα θέματα περί παραπληροφόρησης, της παράδοξης φύσης του πολέμου και της επιρροής των ψευδών ειδήσεων στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Η παράσταση πλαισιώνεται από μια θεματική ξενάγηση στο Μνημείο του Αυγούστου που ξεκινά στις 19.30. Η παράσταση απευθύνεται σε θεατές άνω των 15 ετών.

Η παράσταση αποτελεί μέρος του διαθεματικού πολυσυλλεκτικού εγχειρήματος “Καβάφης: 4 ποιήματα για τη Νικόπολη” που επιχειρεί τη σύνδεση του ποιητικού σύμπαντος του Καβάφη και της σχέσης του με την αρχαιότητα, έτσι όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσα από τέσσερα ποιήματα, με τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και την ιστορία της.

Συντελεστές:

  • Σύλληψη-Επιμέλεια: Φωτεινή Παπαχατζή
  • Καραγκιοζοπαίχτες: Άθως Δανέλλης, Σπύρος Αγγελόπουλος
  • Κατασκευή πρωτότυπων φιγούρων θεάτρου σκιών: Σπύρος Αγγελόπουλος
  • Πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση: Ευγένιος Βούλγαρης
  • Κείμενα: Σπύρος Αγγελόπουλος -Φωτεινή Παπαχατζή

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2024 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Διαβάστε επίσης:

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2024: Το πλούσιο φετινό πρόγραμμα
Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2024: Το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων