Ο Θίασος του Ηλία Καρελλά σε συνδυασμό με την θεσπέσια φωνή και το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ και την αστείρευτη δημιουργική διάθεση των Burger Projec φέρνουν τον Καραγκιόζη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Ο Καραγκιόζης καπετάνιος», είναι ένα πρωτότυπο παραμύθι βασισμένο σε μύθους, θρύλους και παραδόσεις του ελλαδικού χώρου, με στοιχεία από λαϊκά παραμύθια και προφορικές αφηγήσεις, που σχετίζονται με το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων. Σε αυτό το χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι, ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει μια πολύ δύσκολη αποστολή: να περιπλανηθεί από την Ανατολή έως τη Δύση και, με τη βοήθεια ενός μελωδικού πλάσματος, της Αγάπης, να μεταφέρει το μήνυμα του Μεγάλου Άρχοντα σε όλες γωνιές της Ελλάδας για τις μέρες των Χριστουγέννων. Ο Καραγκιόζης με συνταξιδιώτες τους γνωστούς χάρτινους φίλους του, θα επιβιβαστεί στο Χριστουγεννιάτικο Καράβι, που κατασκευάστηκε ειδικά για αυτήν τη σημαντική αποστολή, η οποία θα διαρκέσει ολόκληρο το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων. Μέσα από κινδύνους, περιπέτειες αλλά και ξεκαρδιστικά επεισόδια, οι ήρωες μας θα περιπλανηθούν στις πόλεις και στα νησιά της Ελλάδας και θα γνωρίσουν από κοντά τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων.

Η πρωτότυπη δημιουργία του καραγκιοζοπαίχτη Ηλία Καρελλά και του Θιάσου του που χρόνια τώρα παρουσιάζει παραστάσεις όπου συνυπάρχουν αρμονικά επί σκηνής ο ηθοποιός, η σκιά, η μάσκα και η ζωντανή μουσική. Με το ίδιο – πρωτοποριακό στο χώρο του παιδικού θεάματος – σκεπτικό ανεβαίνει και η τωρινή παραγωγή του Θιάσου, με τη σύμπραξη της μοναδικής Αρετής Κετιμέ και των ευρηματικών Burger Project που θα παίξουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα απ’όλη την Ελλάδα (μοραΐτικα, αθηναϊκά, ηπειρώτικα, κάλαντα από την Ικαρία, την Κεφαλονιά και την Κρήτη) και παραδοσιακά τραγούδια (όπως τα Σμυρναίικο Μινόρε, το πελοποννησιακό «Παντρεύουνε τον Κάβουρα», το κεφαλλονίτικο «Πού πας αφέντη Μέρμηγκα» ή τα πειραιώτικα «Καβουράκια). Αλλά και διασκευές αγαπημένων κομματιών – στις οποίες τραγουδούν οι φιγούρες της παράστασης, δηλαδή ο Ηλίας Καρελλάς – μαζί με οργανικούς σκοπούς (σέρβικο, ροζαμούντα, πεντοζάλι, καρσιλαμά κ.ά.).

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Ηλίας Καρελλάς. Συμμετέχουν, ως βοηθοί στο χειρισμό της φιγούρας του θεάτρου σκιών, η Κωνσταντίνα Γκόρου και ο Χάρης Μπιλλίνης.