«Ο Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη, ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας,

παρουσιάζεται για 20 παραστάσεις στο Θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής» (τηλ: 210-3425.637, Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, Μετρό Κεραμεικός) από την Κυριακή 10 Μαρτίου έως τις 25 Μαΐου 2013, κάθε Σάββατο στις 9:00 μ.μ. και Κυριακή στις 8:00 μ.μ.

«Ο Καπετάν Μιχάλης» παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα «Μικροσκόπιο» σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία του Γιώργου Κουσκουλή. 

Ο Νίκος Καζαντζάκης, συγγραφέας που προτάθηκε τρεις φορές για Bραβείο Νόμπελ, με βασικό άξονα την εσωτερική ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ.

Ο Καπετάν Μιχάλης, πραγματευόμενος αξίες όπως είναι η τιμή και το χρέος, μας κάνει να σκεφτούμε πως, από τη στιγμή που ο άνθρωπος καταλάβει ότι έχει ένα μερίδιο ευθύνης στα πράγματα, συνειδητοποιεί ότι είναι ο ίδιος ένα μέρος της λύσης και οφείλει να πάρει θέση στα πράγματα. 

Τι σημαίνει, για τον καθένα από εμάς, «ελευθερία»; 
Πώς κατακτάται, ποιο το κόστος της;

Η ομάδα Μικροσκόπιο

Η ομάδα Μικροσκόπιο σχηματίστηκε με σκοπό την καλλιτεχνική έρευνα και τη θεατρική δημιουργία, την αναζήτηση επικοινωνίας και νέων τρόπων έκφρασης. Η τέχνη μπορεί να μας δώσει πνοή, μπορεί να μας ξεκουράσει και να ενεργοποιήσει τη φαντασία μας και τα συναισθήματά μας, μπορεί όμως και να συμβάλει στη διαμόρφωση του κόσμου στον οποίο ζούμε και συνεπώς της καθημερινότητάς μας. 

«Ο Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη

Παραγωγή: θεατρική ομάδα «Μικροσκόπιο»
Σκηνοθεσία, θεατρική μεταφορά: Γιώργος Κουσκουλής
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά ΠρυνεντύΣκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου
Μουσική: Βάιος Πράπας, Οδυσσέας Μισόρης
Επιμέλεια Κίνησης: Ειρήνη Αδάμου
Φωτισμοί: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Φωτογραφίες, video-μοντάζ: Δημήτρης Σιδηροκαστρίτης, Αχιλλέας Παναγούλης
Γραφιστικά: Κατιάνα Παπαβασιλείου

Παίζουν:
Βασίλης Χρηστίδης, Χριστίνα Λυκοτσέτα, Ανή Βασιλοπούλου, Δήμητρα Μητροπούλου,
Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Μανώλης Βαζαίος, Ιάσονας Παπαματθαίου, Αθηνά Πρυνεντύ.