Η παγκόσμια μητρόπολη των μουσικόφιλων, το Λονδίνο, έκανε πάλι το θαύμα της! Ο Kamaal Williams (κατά κόσμον Henry Wu) είναι μία από τις πιο πρόσφατες και ταλαντούχες προσθήκες στο μακρύ κατάλογο των μουσικών που γέννησε η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία στις γειτονιές του νότιου Λονδίνου παίζοντας πλήκτρα και ντραμς. Ο συνδυασμός των δύο οργάνων τον βοήθησε να αποκτήσει σφαιρική γνώση της μουσικής. Ήταν ζήτημα χρόνου, λοιπόν, να αναλάβει το ρόλο του producer και να ξεκινήσει την παραγωγή δικών του κομματιών.

Το 2007 γνωρίστηκε με τον Yussef Dayes. Καρπός της γνωριμίας των δύο μουσικών ήταν το project Yussef Kamaal, από το οποίο προέκυψε ένα άλμπουμ με τίτλο Black Focus το 2016. Ως παρελκόμενο του άλμπουμ δημιουργήθηκε και μία δισκογραφική εταιρεία, η Black Focus Records. Αυτήν την περίοδο έχει στρέψει την έμπνευσή του σε ένα fusion κράμα από soul και new-jazz με κάποια hip hop στοιχεία. Τον περασμένο Μάιο κυκλοφόρησε ένα solo άλμπουμ με τίτλο The Liberty.

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, μετά από μία επιτυχημένη περιοδεία σε ολόκληρο τον κόσμο (Γερμανία, Ολλανδία, Μαρόκο, Ηνωμένο Βασίλειο κ.α.), ο Kamaal Williams έρχεται στο Temple για να μας μεταφέρει στα άδυτα της λονδρέζικης new-jazz μαζί με την εξίσου ταλαντούχα κομπανία του: τους Mcknasty (ντραμς), Pete Martin (μπάσο) και Richard Samuels (ηχοληψία). Θα είμαστε εκεί!

Links:

https://kamaalwilliams.bandcamp.com/
https://el-gr.facebook.com/YussefKamaal/