Το πρωτοποριακό κουαρτέτο Jonathan Kreisberg Quartet που έχει παρουσιάσει συνθέσεις του σε τζαζ σκηνές και φεστιβάλ σε πέντε ηπείρους αποτελείται από πρώτης τάξης μουσικούς που διαπρέπουν στη διεθνή τζαζ σκηνή, τους Martin Bezerano στο πιάνο, Matt Clohesy στο μπάσο και Colin Stranahan στα ντραμς.

Στο Jazzet, θα παρουσιαστούν νέες ανέκδοτες συνθέσεις του, που συνδυάζουν την τζαζ παράδοση, τη συνθετική δεξιοτεχνία, τα σύγχρονα ηχητικά τοπία και τις επιρροές από κάθε γωνιά του κόσμου και πέραν αυτού. Ως κιθαρίστας, ο ήχος και η τεχνική του επηρέασαν την επόμενη γενιά μουσικών και συνέβαλαν αναμφίβολα στην εξέλιξη της κιθάρας στην τζαζ.

Ο Allen Morrison στο Jazz Times αναφέρει: “Ο Kreisberg προσπαθεί να καλλιεργήσει την ταπεινότητα όταν παίζει. Οι μελωδίες του, μερικές φορές ακροβατικές, μερικές φορές λυρικές, συχνά μεταδίδουν εκπληκτικό συναισθηματικό βάθος.” Eνώ ο σπουδαίος βιμπραφωνίστας και συνθέτης Joe Locke τον χαρακτηρίζει ως “ένα σπουδαίο μουσικό ο οποίος παίζει και γράφει πάντα μια ιστορία. Η τεράστια τεχνική και η διάνοια του ποτέ δεν εμποδίζουν, αλλά μόνο υπηρετούν την ατζέντα της καρδιάς.”

Μία συναυλία ορόσημο για το υπέροχο κοινό του Jazzet και όχι μόνο!

Jonathan Kreisberg Quartet

Jonathan Kreisberg – guitar
Martin Bezerano – piano
Matt Clohesy – bass
Colin Stranahan – drum